About: Etablování a úspěchy krajní pravice v Evropě a Národní fronty ve Francii a základní problémy za rok 2011     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The article discusses the process of extreme right political parties establishing in European democracies and differentiating between extreme right in the frame of post-communist and western European countries. In this point of view the article brings an interesting comparison and points out the differences in activities of extreme right political parties, which has not been published in the Czech academic sphere so far. The theoretical and methodological part is beneficial as well because it maps dominant attitudes to analyses of the place and role of extreme right parties in the politics of every single European country. Last but not least, the article analyses the activities and election results of National Front which represents an established extreme right subject in the French mature democracy. The part, dealing with the description of election results of European extreme right in 14 countries in which it holds parliamentary and executive seats, can be perceived as a kind of warning. In this point of view the idea of the rising success of extreme right in proportion to deepening crisis effects in democratic societies is confirmed. (en)
  • Odborná stať pojednává o procesu etablování krajně politických stran v evropských demokraciích, přičemž diferencuje mezi krajní pravicí v rámci tzv. postkomunistických zemích a zemích Západní Evropy. V tomto ohledu přináší zajímavé srovnání a upozorňuje na rozdíly v činnosti krajně politických stran, které dosud nebyly v české akademické sféře publikovány. Přínosná je rovněž i teoreticko-metodologická část, která mapuje hlavní přístupy při zkoumání místa a úlohy krajně pravicových stran v politice jednotlivých evropských zemí. V neposlední řadě erudovaně stať analyzuje činnost a volební výsledky Národní fronty, která představuje etablovaný krajně politický subjekt ve francouszké vyspělé demokracii. Jako určité upozornění vyznívá část, která popisuje volební úspěchy krajní pravice, která se ve 14 evropských zemích dostala do parlamentu a někde i do vládních koalic. V tomto směru se jenom potvrzuje teze, že úspěchy krajní pravice rostou úměrně prohlubujícím se krizovým jevům v demokratické společnosti.
  • Odborná stať pojednává o procesu etablování krajně politických stran v evropských demokraciích, přičemž diferencuje mezi krajní pravicí v rámci tzv. postkomunistických zemích a zemích Západní Evropy. V tomto ohledu přináší zajímavé srovnání a upozorňuje na rozdíly v činnosti krajně politických stran, které dosud nebyly v české akademické sféře publikovány. Přínosná je rovněž i teoreticko-metodologická část, která mapuje hlavní přístupy při zkoumání místa a úlohy krajně pravicových stran v politice jednotlivých evropských zemí. V neposlední řadě erudovaně stať analyzuje činnost a volební výsledky Národní fronty, která představuje etablovaný krajně politický subjekt ve francouszké vyspělé demokracii. Jako určité upozornění vyznívá část, která popisuje volební úspěchy krajní pravice, která se ve 14 evropských zemích dostala do parlamentu a někde i do vládních koalic. V tomto směru se jenom potvrzuje teze, že úspěchy krajní pravice rostou úměrně prohlubujícím se krizovým jevům v demokratické společnosti. (cs)
Title
  • Etablování a úspěchy krajní pravice v Evropě a Národní fronty ve Francii a základní problémy za rok 2011
  • Etablování a úspěchy krajní pravice v Evropě a Národní fronty ve Francii a základní problémy za rok 2011 (cs)
  • Establishing and successes of extreme right in Europe and National Front in France (en)
skos:prefLabel
  • Etablování a úspěchy krajní pravice v Evropě a Národní fronty ve Francii a základní problémy za rok 2011
  • Etablování a úspěchy krajní pravice v Evropě a Národní fronty ve Francii a základní problémy za rok 2011 (cs)
  • Establishing and successes of extreme right in Europe and National Front in France (en)
skos:notation
  • RIV/48135445:_____/12:#0000665!RIV13-MV0-48135445
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • zvláštní číslo
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 134826
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/48135445:_____/12:#0000665
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • extreme right; National Front; distinctive nationalism; populism; xenophobia; paternalistic social state (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1346A93147DA]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnostní teorie a praxe
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Danics, Štefan
  • Strnad, Štěpán
issn
  • 1801-8211
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software