About: Možnosti a limity novelizace zákona o právu shromažďovacím včetně návrhu konkrétních změn a analýzy jejich dopadů v praxi     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Příspěvek představuje prvotní verzi jednoho z předpokládaných cílových výstupů dílčího vědeckovýzkumného úkolu 2/3 „Identifikace a charakteristika vybraných sociogenních mimořádných událostí“, který bude reprezentovat do praxe zaměřenou a prakticky využitelnou či aplikovatelnou část výsledků řešeného výzkumného projektu. Autorka se na základě empiricky identifikovaných potřeb orgánů veřejné správy a výkonných složek zabývala analýzou stávající úpravy shromažďovacího práva ve vztahu k poslední dobou velmi aktuální a viditelné problematice demonstrací a pochodů zejména pravicových extremistů, a v tomto příspěvku prezentuje pilotní verzi návrhu novely zákona č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, včetně komentáře k dopadům jednotlivých změn.
  • Příspěvek představuje prvotní verzi jednoho z předpokládaných cílových výstupů dílčího vědeckovýzkumného úkolu 2/3 „Identifikace a charakteristika vybraných sociogenních mimořádných událostí“, který bude reprezentovat do praxe zaměřenou a prakticky využitelnou či aplikovatelnou část výsledků řešeného výzkumného projektu. Autorka se na základě empiricky identifikovaných potřeb orgánů veřejné správy a výkonných složek zabývala analýzou stávající úpravy shromažďovacího práva ve vztahu k poslední dobou velmi aktuální a viditelné problematice demonstrací a pochodů zejména pravicových extremistů, a v tomto příspěvku prezentuje pilotní verzi návrhu novely zákona č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, včetně komentáře k dopadům jednotlivých změn. (cs)
  • The paper represents a primary version of one of assumed target results of a partial scientific and research task 2/3 of the project “Identification and Characterization of Selected Sociogenic Emergency Events” which corresponds to a practically utilizable or applicable part of research achievements of this project. Based on empirically identifiable needs of public authorities and executive organs, the author analyzed the current amendments of freedom of assembly in relation to the recently very topical and visible problems with respect to demonstrations and marches organized by hard right extremists. The paper presents a pilot version of the proposal of the amendment to the Law No. 84/1990 Sb. on the right of assembly including comments regarding the impacts of individual changes. (en)
Title
  • Možnosti a limity novelizace zákona o právu shromažďovacím včetně návrhu konkrétních změn a analýzy jejich dopadů v praxi
  • Možnosti a limity novelizace zákona o právu shromažďovacím včetně návrhu konkrétních změn a analýzy jejich dopadů v praxi (cs)
  • Possibilities and Limites of Novelization the Law No. 84/1990 Sb. on the Right of Assembly Including Comments Regarding the Impacts of Individual Changes (en)
skos:prefLabel
  • Možnosti a limity novelizace zákona o právu shromažďovacím včetně návrhu konkrétních změn a analýzy jejich dopadů v praxi
  • Možnosti a limity novelizace zákona o právu shromažďovacím včetně návrhu konkrétních změn a analýzy jejich dopadů v praxi (cs)
  • Possibilities and Limites of Novelization the Law No. 84/1990 Sb. on the Right of Assembly Including Comments Regarding the Impacts of Individual Changes (en)
skos:notation
  • RIV/48135445:_____/11:#0000550!RIV12-MV0-48135445
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • zvl. číslo
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 213883
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/48135445:_____/11:#0000550
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • analysis of needs of the public authorities; extremism; novelization; the person which assemble; attendee of the assemblage; autority; Law No. 84/1990 Sb. on the right of assembly (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DAD474B1E09B]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnostní teorie a praxe. (Security Theory and Practice.)
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Burdová, Lenka
issn
  • 1801-8211
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software