About: Feeding Value of Spring and Winter Barley Grain     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • A set of 158 spring and winter varieties and new lines of barley was grown under field conditions at the Agricultural Research Institute Kroměříž, Ltd. in 1984 to 1995 and tested for their suitability for feeding purposes in biological growth and balance experiments in vivo using laboratory rats. Barley cultivars and lines were divided into groups considering their growth habit type (spring and winter), ear type (2-row and multirow) and grain type (hulless and covered). The groups were tested and compared for biological parameters (weight gain of laboratory animals in g, feed utilization in g/g of weight gain, protein efficiency ratio - PER, coefficient of true protein digestibility ? TD in %, protein biological value ? BV, net protein utilization ? NPU, usable protein content ? UP in g/kg, coefficient of energy digestibility ? ED in %, digestible energy content ? DE and gross energy content ? GE in MJ/kg), content of nutrients and antinutritional components in grain (starch, protein ? NL, lysine in (en)
  • Soubor 158 jarních a ozimých odrůd a nových linií ječmene, pěstovaných v polních podmínkách Zemědělského výzkumného ústavu Kroměříž, s.r.o. v období let 1984-1995 byl testován v biologických růstových a bilančních pokusech in vivo na laboratorních potkanech za účelem stanovení vhodnosti pro krmné účely. Ječmeny byly rozděleny do skupin podle růstového typu (jarní a ozimý), typu řadovosti klasu (dvouřadý a víceřadý) a typu zrna (bezpluché a pluchaté) a v těchto skupinách probíhalo porovnání hodnot biologických ukazatelů (přírůstek hmotnosti pokusných zvířat v g, konverze krmiva v g/g přírůstku, produkční index PER, koeficient skutečné stravitelnosti dusíku - KSS v %, biologická hodnota bílkovin - BHB, netto-využití proteinu - NPU, obsah využitelného proteinu - UP v g/kg, koeficient stravitelnosti energie - KSE v %, obsah stravitelné energie - SE a obsah brutto-energie BE v MJ/kg), obsahu živin a dalších složek zrna (škrob, dusíkaté látky - NL, lysin v sušině, tuk, 
  • Soubor 158 jarních a ozimých odrůd a nových linií ječmene, pěstovaných v polních podmínkách Zemědělského výzkumného ústavu Kroměříž, s.r.o. v období let 1984-1995 byl testován v biologických růstových a bilančních pokusech in vivo na laboratorních potkanech za účelem stanovení vhodnosti pro krmné účely. Ječmeny byly rozděleny do skupin podle růstového typu (jarní a ozimý), typu řadovosti klasu (dvouřadý a víceřadý) a typu zrna (bezpluché a pluchaté) a v těchto skupinách probíhalo porovnání hodnot biologických ukazatelů (přírůstek hmotnosti pokusných zvířat v g, konverze krmiva v g/g přírůstku, produkční index PER, koeficient skutečné stravitelnosti dusíku - KSS v %, biologická hodnota bílkovin - BHB, netto-využití proteinu - NPU, obsah využitelného proteinu - UP v g/kg, koeficient stravitelnosti energie - KSE v %, obsah stravitelné energie - SE a obsah brutto-energie BE v MJ/kg), obsahu živin a dalších složek zrna (škrob, dusíkaté látky - NL, lysin v sušině, tuk,  (cs)
Title
  • Feeding Value of Spring and Winter Barley Grain (en)
  • Krmná kvalita zrna jarního a ozimého ječmene
  • Krmná kvalita zrna jarního a ozimého ječmene (cs)
skos:prefLabel
  • Feeding Value of Spring and Winter Barley Grain (en)
  • Krmná kvalita zrna jarního a ozimého ječmene
  • Krmná kvalita zrna jarního a ozimého ječmene (cs)
skos:notation
  • RIV/46904841:_____/98:00010327!RIV/2005/GA0/048415/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 369-377
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA503/95/0544)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 8
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 772204
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/46904841:_____/98:00010327
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ječmen;nutriční složení;krmná kvalita zrna;bilanční testy in vivo na laboratorních potkanech;typy;diference;variabilita;korelace (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8711B45CDB72]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Plant Production
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 44
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Heger, Jaroslav
  • Vaculová, Kateřina
issn
  • 0370-663X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software