About: Low-capability Creel     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • A low-capacity creel is a mobile device that can be immediately put to any weaving machine with inserted warp. It is a device that is used to prepare only a warp sample or a fabric with a limited lenght and the different properties of warp threads than the just drawn-in warp of a weaving machine has. On the creel, it is possible to use maximally 100 pieces (ends) of warp threads, each of which has the possibility of separate tension adjustment under which it is beingunwoung by the take-up roller of the weaving machine. Threads are to be wound onto a plastic bobbin on a normally supplied apparatus or manually. There are suitable threads of light and medium fineness, then the wound length will achieve 300m or 50m. To control their tension, it is used a mechanism, tested and applied for years in practice, to control the tension of selvedge threads on leno apparatuses. The particular magazines with bobbins and the control mechanism are mounted on a frame provided with wheels. The frame is made from drawn aluminium profiles in such a way so that it can prevent the contact of threads being unwound when the device is being operated. The threads are guided from the magazine bobbins into the creel distributing device and then they standardly continue via the back rest, furthermore, they are drawn into the healds of the shedding mechanism and into the reed. The sample of warp threads from the creel can be drawn-in both in the edge of the existing warp and anywhere in the middle of the warp. The replaced threads of the present warp must be controllably delivered already from the warp beam. (en)
  • Nízkokapacitní cívečnice je mobilní zařízení, které je možné okamžitě přistavit k libovolnému tkacímu stroji založenému osnovou. Je to zařízení, které slouží k přípravě pouze vzorku osnovy, resp. tkaniny s omezenou délkou a odlišnými vlastnostmi osnovních nití než má právě navedená osnova tkacího stroje. Maximálně je možné na cívečnici použít 10 ks osnovních nití, z nichž každá má možnost separátního nastavení napětí, se kterým je odvíjena odtahovým válcem tkacího stroje. Nitě je třeba navinout na plastovou cívku na běžně dodávaném zařízení nebo manuálně. Vhodné jsou nitě o lehké a střední jemnosti, navinutá délka pak dosahuje 300m resp. 50m. K regulaci jejich napětí slouží v praxi již léta odzkoušený mechanismus použitý k řízení napětí krajových nití na rotačních zapletačích. Jednotlivé zásobníky s cívkou a regulačním mechanismem jsou uloženy na rámu opatřeném kolečky. Rám je zhotoven z tažených hliníkových profilů tak, aby se při funkci zařízení předešlo kontaktu odvíjených nití. Nitě jsou vedeny z cívek zásobníků do rozvaděče cívečnice a odtud pokračují standardně přes svůrku, dále jsou navedeny do nítěnek prošlupního zařízení a do paprsku. Vzorek osnovních nití z cívečnice může být naveden jak v kraji existující osnovy, tak kdekoli uprostřed osnovy. Nahrazené nitě existující osnovy musí být řízeně odváděny již z osnovního válu.
  • Nízkokapacitní cívečnice je mobilní zařízení, které je možné okamžitě přistavit k libovolnému tkacímu stroji založenému osnovou. Je to zařízení, které slouží k přípravě pouze vzorku osnovy, resp. tkaniny s omezenou délkou a odlišnými vlastnostmi osnovních nití než má právě navedená osnova tkacího stroje. Maximálně je možné na cívečnici použít 10 ks osnovních nití, z nichž každá má možnost separátního nastavení napětí, se kterým je odvíjena odtahovým válcem tkacího stroje. Nitě je třeba navinout na plastovou cívku na běžně dodávaném zařízení nebo manuálně. Vhodné jsou nitě o lehké a střední jemnosti, navinutá délka pak dosahuje 300m resp. 50m. K regulaci jejich napětí slouží v praxi již léta odzkoušený mechanismus použitý k řízení napětí krajových nití na rotačních zapletačích. Jednotlivé zásobníky s cívkou a regulačním mechanismem jsou uloženy na rámu opatřeném kolečky. Rám je zhotoven z tažených hliníkových profilů tak, aby se při funkci zařízení předešlo kontaktu odvíjených nití. Nitě jsou vedeny z cívek zásobníků do rozvaděče cívečnice a odtud pokračují standardně přes svůrku, dále jsou navedeny do nítěnek prošlupního zařízení a do paprsku. Vzorek osnovních nití z cívečnice může být naveden jak v kraji existující osnovy, tak kdekoli uprostřed osnovy. Nahrazené nitě existující osnovy musí být řízeně odváděny již z osnovního válu. (cs)
Title
  • Low-capability Creel (en)
  • Nízkokapacitní cívečnice
  • Nízkokapacitní cívečnice (cs)
skos:prefLabel
  • Low-capability Creel (en)
  • Nízkokapacitní cívečnice
  • Nízkokapacitní cívečnice (cs)
skos:notation
  • RIV/46709002:_____/13:#0000653!RIV14-MPO-46709002
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI3/621)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Lze očekávat, že cena vzorku osnovy připraveného bez prodlení na nízkokapacitní cívečnici přímo u tkacího stroje bude podle počtu a délky nití 5x až 10x nižší proti standardní přípravě vzorku osnovy.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 91830
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/46709002:_____/13:#0000653
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Nízkokapacitní cívečnice
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • creel (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D6D212C71D26]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • dle Smlouvy č. FR-TI3/621 s Technickou univerzitou v Liberci, IČ: 46747885, datum uzavření smlouvy: 1. 6. 2011, Umístění výsledku: zkušebna VVO-TKA VÚTS, a.s. Odpvědná osoba pro jednáni: Ing. Petr KAREL, Ph.D. , tel. +420 485 302 271, e-mail: petr.karel@vuts.cz. Technické parametry výsledku: spotřeba energie 0 W, hmotnost 76kg, počet nití 1 až 100ks, jemnost nití 10 až 800 Tex, zásoba nitě 50 až 300 m
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mlynář, Jiří
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software