About: Edukace seniorů v evropském kontextu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This text monitors theoretical approaches towards old age and aging in European kontext.It deals with the topic from the viewpoint of biology, psychology, sociology, demography and andragogy, laying stress on education, activizacion, animacion and counseling within caring for elderly people, primarily in residential facilities. The text identifies and characterizes selected methods of working with seniors. The problematic is enriched with a comparative analysis into selected topics concerning education and activization of the target group made up of elderly homes residents.It also refers to the role of profesionals performing in this area of expertise and specifies their gualification demands including their placement in the concept lifelong learning in selected European countries. In conclusion, a competency model of the social andragogue is presented, i.e. specialist on senior education and care, as a new profesion. (en)
  • Práce sleduje teoretická východiska stáří a stárnutí v evropském kontextu.Nahlíží na sledovanou problematikuz pohledu biologie, spychologie, sociologie, demografie a andragogiky, přičemž důraz klade na oblast edukace, aktivizace animace a poradenství v oblasti péče o starší jedince primárně v rezidenciálních zařízeních.Text identifikuje a charakterizuje vybrané metody práce se seniory. Problematiku dokresluje komparativní analýza vybraných témat edukace a aktivizace cílové skupiny, kterou představují obyvatelé žijící v domovech pro seniory. Přibližuje rovněž role odborníků působících v této oblasti a specifikuje jejich kvalifikační požadavky včetně jejich začlenění do konceptu celoživotního učení, a to ve vybraných evropských zemích. Závěr práce předkládá návrh kompetenčního modelu sociálního andragoga, tedy specialisty působícího v oblasti edukace a péče o seniory jako nové profese.
  • Práce sleduje teoretická východiska stáří a stárnutí v evropském kontextu.Nahlíží na sledovanou problematikuz pohledu biologie, spychologie, sociologie, demografie a andragogiky, přičemž důraz klade na oblast edukace, aktivizace animace a poradenství v oblasti péče o starší jedince primárně v rezidenciálních zařízeních.Text identifikuje a charakterizuje vybrané metody práce se seniory. Problematiku dokresluje komparativní analýza vybraných témat edukace a aktivizace cílové skupiny, kterou představují obyvatelé žijící v domovech pro seniory. Přibližuje rovněž role odborníků působících v této oblasti a specifikuje jejich kvalifikační požadavky včetně jejich začlenění do konceptu celoživotního učení, a to ve vybraných evropských zemích. Závěr práce předkládá návrh kompetenčního modelu sociálního andragoga, tedy specialisty působícího v oblasti edukace a péče o seniory jako nové profese. (cs)
Title
  • Edukace seniorů v evropském kontextu
  • Edukace seniorů v evropském kontextu (cs)
  • Seniors education in the European contex (en)
skos:prefLabel
  • Edukace seniorů v evropském kontextu
  • Edukace seniorů v evropském kontextu (cs)
  • Seniors education in the European contex (en)
skos:notation
  • RIV/46358978:_____/14:#0000189!RIV15-MSM-46358978
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 13024
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/46358978:_____/14:#0000189
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Activizacion; Andragogy; Animation; Education; Gerontology; Competency; Life Quality; Social Andragogy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A0B52858D330]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Edukace seniorů v evropském kontextu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Veteška, Jaroslav
  • Salivarová, Jarmila
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Jana Amose Komenského Praha
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7452-102-7
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software