About: Aplikace ekologického designu uživatelského rozhraní při návrhu systému displejů pro sledování a řízení technologických procesů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Řešení problematiky vzrůstajících nároků na bezpečné a ekonomické řízení technologických celků ve výrobní i nevýrobní sféře a zavádění stále složitějších a potenciálně nebezpečnějších technologií může spočívat v návrhu a provedení systémů displejů pro sledování a řízení technologických procesů. Zvyšující se výkon a kapacita výpočetní techniky nabízí stále více možností pro realizaci řídicích systémů. Návrh a vývoj optimálního systému displejů, splňujících požadavky na bezpečnost a ekonomičnost, je obtížný. V posledních letech byl vyvinut nový přístup pro návrh a realizaci displejů, tzv. ekologický design uživatelského rozhraní (EID). Účelem EID je vytvořit systém, který v každé situaci poskytuje řídicímu personálu přehledně a názorně relevantní informace pro bezpečné a případně ekonomicky přínosné řízení technologie a na ní probíhajících procesů. EID je poměrně novou vědní disciplínou, proto je záměrem tohoto článku ji v rámci možností představit obci odborníků z oblasti jaderné energetiky.
  • Řešení problematiky vzrůstajících nároků na bezpečné a ekonomické řízení technologických celků ve výrobní i nevýrobní sféře a zavádění stále složitějších a potenciálně nebezpečnějších technologií může spočívat v návrhu a provedení systémů displejů pro sledování a řízení technologických procesů. Zvyšující se výkon a kapacita výpočetní techniky nabízí stále více možností pro realizaci řídicích systémů. Návrh a vývoj optimálního systému displejů, splňujících požadavky na bezpečnost a ekonomičnost, je obtížný. V posledních letech byl vyvinut nový přístup pro návrh a realizaci displejů, tzv. ekologický design uživatelského rozhraní (EID). Účelem EID je vytvořit systém, který v každé situaci poskytuje řídicímu personálu přehledně a názorně relevantní informace pro bezpečné a případně ekonomicky přínosné řízení technologie a na ní probíhajících procesů. EID je poměrně novou vědní disciplínou, proto je záměrem tohoto článku ji v rámci možností představit obci odborníků z oblasti jaderné energetiky. (cs)
  • The challenge of increasing demands for safe and economic control of technologies in the production and nonproduction sector and the introduction of increasingly complex and potentially dangerous technologies may lie in the design and implementation of display systems for monitoring and control of technological processes. The increasing power and capacity of computer technology still offers opportunities for more effective implementation of control systems. Design and development of optimal system displays meet the requirements for safety and economy is difficult. In recent years has developed a new approach to design and implement displays – ecological user interface design (EID). The purpose of the EID is to create a system that gives every situation managing staff clear relevant information for safe and economic control of technology and its ongoing processes. EID as a relatively new scientific discipline is in this article described for the community of experts in the field of nuclear energy. (en)
Title
  • Aplikace ekologického designu uživatelského rozhraní při návrhu systému displejů pro sledování a řízení technologických procesů
  • Aplikace ekologického designu uživatelského rozhraní při návrhu systému displejů pro sledování a řízení technologických procesů (cs)
  • Application of ecological interface design for monitoring and control of technological processes displays design (en)
skos:prefLabel
  • Aplikace ekologického designu uživatelského rozhraní při návrhu systému displejů pro sledování a řízení technologických procesů
  • Aplikace ekologického designu uživatelského rozhraní při návrhu systému displejů pro sledování a řízení technologických procesů (cs)
  • Application of ecological interface design for monitoring and control of technological processes displays design (en)
skos:notation
  • RIV/46356088:_____/11:#0000923!RIV11-MPO-46356088
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FI-IM5/196)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1/2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 186584
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/46356088:_____/11:#0000923
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ecological interface design; information and control displays (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [60DF94B3285E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnost jaderné energie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 19 (57)
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Svatek, Jan
  • Tschiesche, Jiří
issn
  • 1210-7085
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software