About: Zaměstnávání osob se zdravotním postižením v České republice - výsledky analýzy právní úpravy a praxe na trhu práce     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Disabled people face a number of obstacles when looking for work. the system of supporting the employment of the disabled would be more effective if the deficiencies in the area of the award of invalid pensions were resolved and the definition of disabled person was aligned more closely with the requirements of the labour market. The priority objective of the disabled persons employment support system should be placing disabled persons in work on the non-sheltered labour market. A framework for the support of employment of the disabled has been set up in the CR. Although it has functional limitations, it possesses many tried-and-tested and accessible tools comparable to those used abroad. Consequently, it is not necessary to put new tools and new measures into effect in the CR: instead, better use should be made of existing tools. Experiences abroad have shown that, in addition to the overall understanding and design of the system for awarding invalid status and supporting the disabled in society, the standard of advisory and information support for the disabled and employers and regional cooperation between principal actors in this field have a fundamental impact on shaping the overall system of support for the employment of disabled people. (en)
  • Osoby se zdravotním postižením (dále OZP) čelí řadě překážek při uplatnění na trhu práce. Systém podpory zaměstnávání zdravotně postižených osob by byl efektivnější, pokud by byly vyřešeny nedostatky v oblasti přiznávání invalidního důchodu a přiblížení definice OZP potřebám trhu práce. Prioritním cílem systému podpory zaměstnávání těchto osob by mělo být jejich umístění do zaměstnání na nechráněném trhu práce. V ČR byl vytvořen rámec podpory zaměstnávání OZP, který má sice svoje funkční omezení, disponuje však mnohými osvědčenými a dostupnými nástroji, jež jsou současně srovnatelné s nástroji uplatňovanými v zahraniční. Z tohoto hlediska tak není nezbytné v České republice zavádět do praxe nové nástroje a nová opatření, ale spíše vhodněji využívat již existující nástroje. Zahraniční zkušenosti ukazují, že zásadní vliv na vytváření celkového systému podpory zaměstnávaní OZP mají, vedle celkového chápání a nastavení systému přiznávání a podpory invalidity ve společnosti, úroveň poradenské a informační podpory OZP a zaměstnavatelů a regionální spolupráce hlavních aktérů působících v dané oblasti.
  • Osoby se zdravotním postižením (dále OZP) čelí řadě překážek při uplatnění na trhu práce. Systém podpory zaměstnávání zdravotně postižených osob by byl efektivnější, pokud by byly vyřešeny nedostatky v oblasti přiznávání invalidního důchodu a přiblížení definice OZP potřebám trhu práce. Prioritním cílem systému podpory zaměstnávání těchto osob by mělo být jejich umístění do zaměstnání na nechráněném trhu práce. V ČR byl vytvořen rámec podpory zaměstnávání OZP, který má sice svoje funkční omezení, disponuje však mnohými osvědčenými a dostupnými nástroji, jež jsou současně srovnatelné s nástroji uplatňovanými v zahraniční. Z tohoto hlediska tak není nezbytné v České republice zavádět do praxe nové nástroje a nová opatření, ale spíše vhodněji využívat již existující nástroje. Zahraniční zkušenosti ukazují, že zásadní vliv na vytváření celkového systému podpory zaměstnávaní OZP mají, vedle celkového chápání a nastavení systému přiznávání a podpory invalidity ve společnosti, úroveň poradenské a informační podpory OZP a zaměstnavatelů a regionální spolupráce hlavních aktérů působících v dané oblasti. (cs)
Title
  • Zaměstnávání osob se zdravotním postižením v České republice - výsledky analýzy právní úpravy a praxe na trhu práce
  • Zaměstnávání osob se zdravotním postižením v České republice - výsledky analýzy právní úpravy a praxe na trhu práce (cs)
  • Employment of disabled persons in the Czech Republic - results of an analysis of the legislation and practice on the labour market (en)
skos:prefLabel
  • Zaměstnávání osob se zdravotním postižením v České republice - výsledky analýzy právní úpravy a praxe na trhu práce
  • Zaměstnávání osob se zdravotním postižením v České republice - výsledky analýzy právní úpravy a praxe na trhu práce (cs)
  • Employment of disabled persons in the Czech Republic - results of an analysis of the legislation and practice on the labour market (en)
skos:notation
  • RIV/45773009:_____/14:#0000720!RIV15-MSM-45773009
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 56814
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/45773009:_____/14:#0000720
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • disabled people; employment policy; vocational rehabilitation; integration; supported employment; sheltered employment; labour market; invalid status (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [951FADC7EC8A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • FÓRUM sociální politiky
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 8
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vychová, Helena
  • Kotíková, Jaromíra
  • Schebelle, Danica
issn
  • 1802-5854
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software