About: Vývoj nákladů práce a jednotkových nákladů práce v ČR a EU na počátku hospodářské krize     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Publikace se snaží charakterizovat a analyzovat změny v porovnání s předchozí konjunkturou. Shrnuje roztříštěná data za státy EU i data za USA v oblastech nákladů práce, zdanění práce a jednotkových nákladů práce za období let 2004 - 2009. Zhodnocení základních problémů pohybu nákladů a efektivnosti práce v rámci proporcí změn makroekonomického rámce se opírá o výsledky výzkumu, které formulovaly studie vydané VÚPSV a odborné články z let 2005-2009, a výstupy výzkumu zahraničních institucí. V první části se studie věnuje úplným nákladům práce v ČR a změnám jejich struktury. Na základě údajů Eurostatu a OECD srovnávají autoři náklady práce a jejich změny na počátku krize v ČR a Evropské unii. Druhá část studie se věnuje jednotkovým nákladům práce, tj. efektivnímu vynakládaní práce a souvislostem jejich vývoje v hospodářském cyklu.
  • Publikace se snaží charakterizovat a analyzovat změny v porovnání s předchozí konjunkturou. Shrnuje roztříštěná data za státy EU i data za USA v oblastech nákladů práce, zdanění práce a jednotkových nákladů práce za období let 2004 - 2009. Zhodnocení základních problémů pohybu nákladů a efektivnosti práce v rámci proporcí změn makroekonomického rámce se opírá o výsledky výzkumu, které formulovaly studie vydané VÚPSV a odborné články z let 2005-2009, a výstupy výzkumu zahraničních institucí. V první části se studie věnuje úplným nákladům práce v ČR a změnám jejich struktury. Na základě údajů Eurostatu a OECD srovnávají autoři náklady práce a jejich změny na počátku krize v ČR a Evropské unii. Druhá část studie se věnuje jednotkovým nákladům práce, tj. efektivnímu vynakládaní práce a souvislostem jejich vývoje v hospodářském cyklu. (cs)
  • The publication tries to describe and to analyze changes in comparison with the previous economic boom. It summarizes fragmented information from EU countries and the USA on the field of the labour costs, the income taxation and the unit labour costs in the period 2004-2009. The evaluation of the fundamental problems of cost and labour efficiency movements within the proportions of change of the macroeconomic framework is based on research results, which were formulated in the RILSA studies and in the expert articles in 2005-2009 as well as in the foreign researches. The first part deals with the full labour costs in the CR and the changes in their structure. The authors compare labour costs and their changes at the beginning of the crisis in the CR and in the EU on the basis of information provided by Eurostat and OECD. The second part of the study deals with the unit labour costs, i.e. with the efficient expenditure of labour and the economic contexts of their development cycle. (en)
Title
  • Vývoj nákladů práce a jednotkových nákladů práce v ČR a EU na počátku hospodářské krize
  • Vývoj nákladů práce a jednotkových nákladů práce v ČR a EU na počátku hospodářské krize (cs)
  • The development of the labour costs and the unit labour costs in the Czech Republic and the EU at the beginning of the economic crisis (en)
skos:prefLabel
  • Vývoj nákladů práce a jednotkových nákladů práce v ČR a EU na počátku hospodářské krize
  • Vývoj nákladů práce a jednotkových nákladů práce v ČR a EU na počátku hospodářské krize (cs)
  • The development of the labour costs and the unit labour costs in the Czech Republic and the EU at the beginning of the economic crisis (en)
skos:notation
  • RIV/45773009:_____/11:#0000595!RIV12-MSM-45773009
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 240893
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/45773009:_____/11:#0000595
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • labour costs; unit labour costs; income taxation; social and health security; economic crisis; economic boom; EU (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [372EF953C26F]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vývoj nákladů práce a jednotkových nákladů práce v ČR a EU na počátku hospodářské krize
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kozelský, Tomáš
  • Vlach, Jan
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, v.v.i.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7416-091-2
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 81 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software