About: Podpora rodin s dětmi a vliv peněžních transferů na formu rodinného soužití.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Podpora rodin s dětmi se nejčastěji realizuje prostřednictvím přímých finančních dávek, daňových opatření a přes nabídku různých služeb pro rodiny. Monografie se po úvodní deskripci současného systému státní podpory rodiny v ČR zabývá subjektivním hodnocením významu peněžní a nepeněžní podpory z hlediska její nezbytnosti a přínosu pro rodinu, a to na základě empirických výzkumů z posledních let. Pozornost je dále zaměřena na otázku, nakolik může konkrétní forma podpory ovlivnit typ partnerského soužití. Na modelových příkladech je sledováno, do jaké míry se ženě v letech 2005 až 2008 finančně vyplatilo deklarovat se jako samoživitelka, partnera při žádosti o dávky zatajit, ale současně žít z jeho příjmu. Dále je zjišťováno, jaké výhody mohou plynout manželským párům oproti partnerům žijícím nesezdaně. Studie porovnává konkrétní situace úplných a neúplných rodin s malými, předškolními a školními dětmi.
  • Podpora rodin s dětmi se nejčastěji realizuje prostřednictvím přímých finančních dávek, daňových opatření a přes nabídku různých služeb pro rodiny. Monografie se po úvodní deskripci současného systému státní podpory rodiny v ČR zabývá subjektivním hodnocením významu peněžní a nepeněžní podpory z hlediska její nezbytnosti a přínosu pro rodinu, a to na základě empirických výzkumů z posledních let. Pozornost je dále zaměřena na otázku, nakolik může konkrétní forma podpory ovlivnit typ partnerského soužití. Na modelových příkladech je sledováno, do jaké míry se ženě v letech 2005 až 2008 finančně vyplatilo deklarovat se jako samoživitelka, partnera při žádosti o dávky zatajit, ale současně žít z jeho příjmu. Dále je zjišťováno, jaké výhody mohou plynout manželským párům oproti partnerům žijícím nesezdaně. Studie porovnává konkrétní situace úplných a neúplných rodin s malými, předškolními a školními dětmi. (cs)
  • The support of families with children is mainly carried out by direct financial benefit, tax measures, and social services for families. This publication firstly described current system of state social support for families in the CR. Secondly, it is aimed at an importance of financial and non-financial support from parents personal perspective and it is based on empirical surveys which took place in the last years. Also an influence of form of family support on type of partnership is studied. In the last part in models examples the extent to which it was worth for woman declaring herself as lone-parent family, denying her partner while claiming a social benefit but using his income for living was under investigation. Furthermore, benefits mainly resulted from joint taxation of married couples are finding out in comparison with cohabiting partners. In the study the particular situation of two-parents and one-parent family with small, pre-school and school age children is compared. (en)
Title
  • Podpora rodin s dětmi a vliv peněžních transferů na formu rodinného soužití.
  • Podpora rodin s dětmi a vliv peněžních transferů na formu rodinného soužití. (cs)
  • The support of families with children and the effect of financial transfers on the family life form. (en)
skos:prefLabel
  • Podpora rodin s dětmi a vliv peněžních transferů na formu rodinného soužití.
  • Podpora rodin s dětmi a vliv peněžních transferů na formu rodinného soužití. (cs)
  • The support of families with children and the effect of financial transfers on the family life form. (en)
skos:notation
  • RIV/45773009:_____/08:#0000320!RIV09-MPS-45773009
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MPS4577300901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 387051
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/45773009:_____/08:#0000320
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • two-parents family; lone-parent family; state social support; social benefit; tax; services for family; family policy measures; parents opinion (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [75D0C42A33DD]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Podpora rodin s dětmi a vliv peněžních transferů na formu rodinného soužití.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Höhne, Sylva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, v.v.i.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87007-93-8
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software