AttributesValues
rdf:type
Description
  • This project presents a new type of closing barrier with respect to their construction, materials used, safety of personnel in underground mines and the building conditions undeground. The subject of study was elimination of faults during construction of present plaster anti-explosive closing dams and design of new materials for building of anti-explosive closing dams, new transport technologies, and building of supporting constructions, with the requirement of resistance to 1 MPa explosion pressure. The output of the project is the design of two types of early-strength substances (Tekblend H and Izolitex C) and the design of suitable application machinery for hydro-mechanical transport of these early-strength substances. (en)
  • V rámci tohoto projektu bylo řešeno navržení nového typu uzavíracích hrází z hlediska konstrukce a použitých materiálů, bezpečnosti pracovníků v hlubinných dolech a v podmínkách podzemního stavitelství. Předmětem řešení bylo odstranění nedostatků při stavbě stávajících sádrových výbuchovzdorných uzavíracích hrází a navržení nových materiálů pro stavbu výbuchovzdorných uzavíracích hrází, nových technologii transportu a stavby opěrných peření, při požadavku odolat tlaku proti výbuchu 1 MPa. Výstupem řešení projektu je navržení dvou typů rychletuhnoucích hmot (Tekblend H a Izolitex C), návrh peření z montovaných prvků, jejich paketizace a pasportizace a návrh aplikačního strojního zařízení pro hydromechanickou dopravu těchto rychletuhnoucích hmot. V jednotlivých etapách řešení projektu byly provedeny praktické zkoušky nového typu hráze a ty popsány v jednotlivých dílčích zprávách.
  • V rámci tohoto projektu bylo řešeno navržení nového typu uzavíracích hrází z hlediska konstrukce a použitých materiálů, bezpečnosti pracovníků v hlubinných dolech a v podmínkách podzemního stavitelství. Předmětem řešení bylo odstranění nedostatků při stavbě stávajících sádrových výbuchovzdorných uzavíracích hrází a navržení nových materiálů pro stavbu výbuchovzdorných uzavíracích hrází, nových technologii transportu a stavby opěrných peření, při požadavku odolat tlaku proti výbuchu 1 MPa. Výstupem řešení projektu je navržení dvou typů rychletuhnoucích hmot (Tekblend H a Izolitex C), návrh peření z montovaných prvků, jejich paketizace a pasportizace a návrh aplikačního strojního zařízení pro hydromechanickou dopravu těchto rychletuhnoucích hmot. V jednotlivých etapách řešení projektu byly provedeny praktické zkoušky nového typu hráze a ty popsány v jednotlivých dílčích zprávách. (cs)
Title
  • The design of a new type of closing barriers from the viewpoint of construction and used materials, safety of personnel in underground mines and in underground construction conditions was solved. (en)
  • Navržení nového typu uzavíracích hrází z hlediska konstrukce a použitých materiálů, bezpečnosti pracovníků v hlubinných dolech a v podmínkách podzemního stavitelství“.
  • Navržení nového typu uzavíracích hrází z hlediska konstrukce a použitých materiálů, bezpečnosti pracovníků v hlubinných dolech a v podmínkách podzemního stavitelství“. (cs)
skos:prefLabel
  • The design of a new type of closing barriers from the viewpoint of construction and used materials, safety of personnel in underground mines and in underground construction conditions was solved. (en)
  • Navržení nového typu uzavíracích hrází z hlediska konstrukce a použitých materiálů, bezpečnosti pracovníků v hlubinných dolech a v podmínkách podzemního stavitelství“.
  • Navržení nového typu uzavíracích hrází z hlediska konstrukce a použitých materiálů, bezpečnosti pracovníků v hlubinných dolech a v podmínkách podzemního stavitelství“. (cs)
skos:notation
  • RIV/45193380:_____/08:#0000005!RIV09-CBU-45193380
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(AACBU48-06)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 381967
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/45193380:_____/08:#0000005
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • anti–explosive dam, disaster closing seat of fire in the mine,anti-explosive closing dam (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7F75356E15A4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Ostrava
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • OSTRAVA
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků 13. mezinárodního semináře Zpevňování, těsnění a kotvení horninového masívu a stavebních konstrukcí 2008
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Aldorf, Josef
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VŠB – TU
https://schema.org/isbn
  • 978-80-248-1715-6
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software