About: Ostravsko - emisní tok oxidů dusíku ze silniční dopravy - rok 2010     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Air quality in Moravian-Silesian Region is unsuitable in long term, in particular Ostrava region and Karvina region. This fact is mainly caused by high concentration of industry in the heavily populated territory and also by significant contribution of transport. The calculation of nitrogen oxides emissions from vehicle combustion for a map showing the contribution of transport is based on several sources of data. The primary data source for the calculation of nitrogen oxides emissions from vehicle combustion on road network of the Ostrava-Karvina agglomeration is traffic intensity from Traffic Census 2010, which are modified by data from Central Vehicle Register to preserve an appropriate regional vehicle fleet at the level of districts (ie, Ostrava-city, Karvina, Frydek-Mistek, Novy Jicin and Opava). The vehicles are divided for the calculation purposes primarily into four basic categories (passenger cars, light duty vehicles, heavy duty vehicles, buses) and also by fuel type (gasoline, diesel oil, LPG, CNG) and emission standard EURO to assign the appropriate emission factor from MEFA database and Emission Inventory Guidebook – EIG. Both of these databases contain emission factors in unit dependent on the vehicle speed. For this purpose an average speed assigned to the respective roads are determined. The map shows the nitrogen oxides emissions from vehicle combustion in unit g/km/day. (en)
  • Kvalita ovzduší v Moravskoslezském kraji, zejména v oblasti Ostravska a Karvinska je dlouhodobě nevyhovující. Tento fakt je dán převážně vysokou koncentrací průmyslu na hustě zalidněném území a nemalou měrou také příspěvkem z dopravy. Výpočet emisního toku oxidů dusíku ze spalovacích procesů vozidel pro mapový podklad zobrazující příspěvek dopravy vychází z několika zdrojů. Primárním zdrojem dat pro výpočet emisního toku oxidů dusíku ze spalovacích procesů vozidel na silniční síti Ostravsko-karvinské aglomerace jsou data o intenzitách dopravy ze Sčítání dopravy 2010, která jsou modifikována údaji z Centrálního registru vozidel pro zachování odpovídající regionální skladby vozového parku na úrovni správního obvodu jednotlivých okresů (tj. Ostrava-město, Karviná, Frýdek-Místek, Nový Jičín a Opava). Pro potřeby výpočtu jsou vozidla rozdělena v prvé řadě do čtyř základních kategorií (osobní automobily, lehká užitková vozidla, těžká nákladní vozidla, autobusy) a dále dle paliva (benzin, motorová nafta, LPG, CNG) a příslušné emisní normy EURO, aby bylo možné vhodně přiřadit známé emisní faktory z databází MEFA a Emission Inventory Guidebook - EIG. Obě tyto databáze obsahují emisní faktory v závislosti na rychlosti, za tímto účelem jsou stanoveny průměrné rychlosti na příslušných komunikacích. Mapa zobrazuje emisní tok oxidů dusíku ze spalovacích procesů vozidel v jednotkách g/km/den.
  • Kvalita ovzduší v Moravskoslezském kraji, zejména v oblasti Ostravska a Karvinska je dlouhodobě nevyhovující. Tento fakt je dán převážně vysokou koncentrací průmyslu na hustě zalidněném území a nemalou měrou také příspěvkem z dopravy. Výpočet emisního toku oxidů dusíku ze spalovacích procesů vozidel pro mapový podklad zobrazující příspěvek dopravy vychází z několika zdrojů. Primárním zdrojem dat pro výpočet emisního toku oxidů dusíku ze spalovacích procesů vozidel na silniční síti Ostravsko-karvinské aglomerace jsou data o intenzitách dopravy ze Sčítání dopravy 2010, která jsou modifikována údaji z Centrálního registru vozidel pro zachování odpovídající regionální skladby vozového parku na úrovni správního obvodu jednotlivých okresů (tj. Ostrava-město, Karviná, Frýdek-Místek, Nový Jičín a Opava). Pro potřeby výpočtu jsou vozidla rozdělena v prvé řadě do čtyř základních kategorií (osobní automobily, lehká užitková vozidla, těžká nákladní vozidla, autobusy) a dále dle paliva (benzin, motorová nafta, LPG, CNG) a příslušné emisní normy EURO, aby bylo možné vhodně přiřadit známé emisní faktory z databází MEFA a Emission Inventory Guidebook - EIG. Obě tyto databáze obsahují emisní faktory v závislosti na rychlosti, za tímto účelem jsou stanoveny průměrné rychlosti na příslušných komunikacích. Mapa zobrazuje emisní tok oxidů dusíku ze spalovacích procesů vozidel v jednotkách g/km/den. (cs)
Title
  • Ostravsko - emisní tok oxidů dusíku ze silniční dopravy - rok 2010
  • Ostravsko - emisní tok oxidů dusíku ze silniční dopravy - rok 2010 (cs)
  • Ostrava region - nitrogen oxides emissions from road transport - 2010 (en)
skos:prefLabel
  • Ostravsko - emisní tok oxidů dusíku ze silniční dopravy - rok 2010
  • Ostravsko - emisní tok oxidů dusíku ze silniční dopravy - rok 2010 (cs)
  • Ostrava region - nitrogen oxides emissions from road transport - 2010 (en)
skos:notation
  • RIV/44994575:_____/13:#0001149!RIV14-MSM-44994575
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Mapový podklad má sloužit zejména dvěma cílovým skupinám uživatelů, a to úředníkům státní správy a samosprávy při procesu posuzování různých záměrů (např. nízkoemisní zóny), případně projektantům a urbanistům při návrhu územně-plánovací dokumentace a projektů pro jednotlivé záměry.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 94780
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44994575:_____/13:#0001149
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Ostravsko NOx
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • emission; road transport; map; Ostrava region; nitrogen oxides (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A808179AE99C]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Ministerstvo dopravy; č. j.: 46/2013-520-TPV/1; mapa ve formátu PDF v souřadnicovém systému S-JTSK
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jedlička, Jiří
  • Dostál, Ivo
  • Tichý, Jakub
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 80 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software