About: Nástroj vyhodnocení efektivity vynaložených prostředků při řešení rozlehlých křižovatek     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In 2012 the Czech Republic had killed nearly 700 people in traffic accidents , of which approximately one-third in cities and towns. Accidents in urban areas can also be attributed also 15,000 severely and slightly injured people. From these statistics, it is clear that modifications junctions leading to increased safety are necessary. Effectiveness research appropriate adjustments to the analysis of large intersections using traffic-engineering parameters deals with the three-year project R & D Technology Agency No. TA01031303 - EFEKTIV .Co-investigator of the project are CDV, v.v.i. a company EDIP Ltd. Investigators from CDV, v.v.i. process of project -related road safety. All procedures related to the capacity of intersections process of solvers companies EDIP , sro As part of this project will be processed two methodologies . Methodology implementation and evaluation of traffic surveys was certified in 2012 by the Ministry of Transport.Follow-up methodology describing the procedure for adjusting the intersections are currently being finalized. Other project outputs are programs to evaluate traffic surveys ( EDIP - Player) and capacitance calculations uncontrolled intersections ( EDIP -Ka ).In the future, going to a web application for simplified assessment variant adjustments uncontrolled intersection, which should facilitate the design of editing large intersections. (en)
  • V roce 2012 bylo v České republice usmrceno téměř 700 osob při dopravních nehodách, z toho přibližně jedna třetina ve městech a obcích. K nehodám v intravilánu lze také připsat také 15 000 těžce i lehce zraněných lidí. Z této statistiky jasně vyplývá, že úpravy křižovatek vedoucí ke zvýšení bezpečnosti jsou nutné. Výzkumem efektivity vhodných úprav na rozlehlých křižovatkách pomocí analýzy dopravně - inženýrských parametrů se zabývá tříletý projekt VaV Technologické agentury ČR č. TA01031303 - EFEKTIV. Spoluřešiteli projektu jsou CDV, v. v. i. a firma EDIP s. r. o. Řešitelé z CDV, v. v. i. zpracovávají části projektu související s bezpečností silničního provozu. Veškeré postupy týkající se kapacity křižovatek zpracovávají řešitelé z firmy EDIP, s. r. o. V rámci tohoto projektu budou zpracovány dvě metodiky. Metodika provedení a vyhodnocení dopravních průzkumů byla v roce 2012 certifikovaná Ministerstvem dopravy ČR. Navazující metodika popisující postup pro úpravu křižovatek se v současné době dokončuje. Dalšími výstupy projektu jsou programy pro vyhodnocení dopravních průzkumů (EDIP-Player) a pro kapacitní výpočty neřízených křižovatek (EDIP-Ka). V budoucnu se chystá webová aplikace pro zjednodušené posouzení variant úprav neřízené křižovatky, která by měla usnadnit návrh úprav rozlehlých křižovatek.
  • V roce 2012 bylo v České republice usmrceno téměř 700 osob při dopravních nehodách, z toho přibližně jedna třetina ve městech a obcích. K nehodám v intravilánu lze také připsat také 15 000 těžce i lehce zraněných lidí. Z této statistiky jasně vyplývá, že úpravy křižovatek vedoucí ke zvýšení bezpečnosti jsou nutné. Výzkumem efektivity vhodných úprav na rozlehlých křižovatkách pomocí analýzy dopravně - inženýrských parametrů se zabývá tříletý projekt VaV Technologické agentury ČR č. TA01031303 - EFEKTIV. Spoluřešiteli projektu jsou CDV, v. v. i. a firma EDIP s. r. o. Řešitelé z CDV, v. v. i. zpracovávají části projektu související s bezpečností silničního provozu. Veškeré postupy týkající se kapacity křižovatek zpracovávají řešitelé z firmy EDIP, s. r. o. V rámci tohoto projektu budou zpracovány dvě metodiky. Metodika provedení a vyhodnocení dopravních průzkumů byla v roce 2012 certifikovaná Ministerstvem dopravy ČR. Navazující metodika popisující postup pro úpravu křižovatek se v současné době dokončuje. Dalšími výstupy projektu jsou programy pro vyhodnocení dopravních průzkumů (EDIP-Player) a pro kapacitní výpočty neřízených křižovatek (EDIP-Ka). V budoucnu se chystá webová aplikace pro zjednodušené posouzení variant úprav neřízené křižovatky, která by měla usnadnit návrh úprav rozlehlých křižovatek. (cs)
Title
  • Nástroj vyhodnocení efektivity vynaložených prostředků při řešení rozlehlých křižovatek
  • Nástroj vyhodnocení efektivity vynaložených prostředků při řešení rozlehlých křižovatek (cs)
  • Means of assessing the cost effectiveness in solving large intersections (en)
skos:prefLabel
  • Nástroj vyhodnocení efektivity vynaložených prostředků při řešení rozlehlých křižovatek
  • Nástroj vyhodnocení efektivity vynaložených prostředků při řešení rozlehlých křižovatek (cs)
  • Means of assessing the cost effectiveness in solving large intersections (en)
skos:notation
  • RIV/44994575:_____/13:#0001121!RIV14-TA0-44994575
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED2.1.00/03.0064), P(TA01031303)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 90785
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44994575:_____/13:#0001121
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • efficiency adjustments intersections; level crossings (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EA5A190ED8E5]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Hustopeče
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Hustopeče
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mezinárodní seminář XIV. dopravně-inženýrské dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Striegler, Radim
  • Simonová, Eva
  • Vyskočilová, Lucie
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
https://schema.org/isbn
  • 978-80-02-02466-8
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software