About: Penetrační sonda pro měření vnitřních teplot a plynového složení vnitřních vzdušin ve skládkách uhlí     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Tělo 1 penetrační sondy podle tohoto příkladu provedení je tvořeno ocelovou trubkou o průměru 50 mm a délce cca 5 m. Na jednom konci těla 1 penetrační sondy se nachází kónický trn 2, vytvořený vykováním z tyče kruhového průřezu, který usnadňuje pronikání sondy do hnědouhelného tělesa. Na druhém konci sondy je zvnějšku nasunut nástavec 8, tvořený kruhovou tyčí o průměru 60 mm, který je opatřen otvorem 9 a třmenem 11, umožňujícím vytažení sondy z hnědouhelného tělesa, přičemž otvor 9 se nachází v té části nástavce 8, která přesahuje za druhý konec penetrační sondy. Ocelová trubka je v tomto konkrétním příkladu po délce opatřena dvěma řadami otvorů 3, 4, která tvoří odběrová místa pro odsávání vnitřních vzdušin, resp. měřící místa termočlánků 5. Otvory 3 jsou opatřeny výustkami 6, které jsou spojeny s kolínky 7 odváděcích trubiček, na něž jsou napojeny a fxovány odběrové hadičky, které jsou společně s vývody termočlánků 5, přiléhajících k otvorům 4, vyvedeny otvorem 9 mimo penetrační sondu. V tomto případě se jedná o moderní termočlánky typu K, které jsou napojeny kompenzačním termočlánkovým vedením na měřící a vyhodnocovací ústřednu s bezdrátovým přenosem dat. Zejména odběrová místa pro odsávání vnitřních vzdušin jsou opatřena krytkami 12, které zabraňují pronikání sypaniny do otvorů 4 a jejich případnému ucpávání. Krytky jsou vytvarovány tak, aby byl jejich odpor při vnikání penetrační sondy do uhelné sypaniny, případně při vytahování sondy, co nejmenší.
  • Tělo 1 penetrační sondy podle tohoto příkladu provedení je tvořeno ocelovou trubkou o průměru 50 mm a délce cca 5 m. Na jednom konci těla 1 penetrační sondy se nachází kónický trn 2, vytvořený vykováním z tyče kruhového průřezu, který usnadňuje pronikání sondy do hnědouhelného tělesa. Na druhém konci sondy je zvnějšku nasunut nástavec 8, tvořený kruhovou tyčí o průměru 60 mm, který je opatřen otvorem 9 a třmenem 11, umožňujícím vytažení sondy z hnědouhelného tělesa, přičemž otvor 9 se nachází v té části nástavce 8, která přesahuje za druhý konec penetrační sondy. Ocelová trubka je v tomto konkrétním příkladu po délce opatřena dvěma řadami otvorů 3, 4, která tvoří odběrová místa pro odsávání vnitřních vzdušin, resp. měřící místa termočlánků 5. Otvory 3 jsou opatřeny výustkami 6, které jsou spojeny s kolínky 7 odváděcích trubiček, na něž jsou napojeny a fxovány odběrové hadičky, které jsou společně s vývody termočlánků 5, přiléhajících k otvorům 4, vyvedeny otvorem 9 mimo penetrační sondu. V tomto případě se jedná o moderní termočlánky typu K, které jsou napojeny kompenzačním termočlánkovým vedením na měřící a vyhodnocovací ústřednu s bezdrátovým přenosem dat. Zejména odběrová místa pro odsávání vnitřních vzdušin jsou opatřena krytkami 12, které zabraňují pronikání sypaniny do otvorů 4 a jejich případnému ucpávání. Krytky jsou vytvarovány tak, aby byl jejich odpor při vnikání penetrační sondy do uhelné sypaniny, případně při vytahování sondy, co nejmenší. (cs)
  • Penetration probes were developed and tested for a continual or cyclic measurement of the inner temperature and determination of basic components of endogenous air of poured brown coal at large capacity deposit bodies of quarries, heat and power stations. The probes were designed to enable air pumping into sampling vessels (bags) as well as the following laboratory analysis of accompanying gases. The results were achieved in the second stage of the TAČR grant project No. TA01020351. (en)
Title
  • Penetrační sonda pro měření vnitřních teplot a plynového složení vnitřních vzdušin ve skládkách uhlí
  • Penetrační sonda pro měření vnitřních teplot a plynového složení vnitřních vzdušin ve skládkách uhlí (cs)
  • Penetration probe for measuring internal temperature and gas composition of the inner air mass in landfills coal (en)
skos:prefLabel
  • Penetrační sonda pro měření vnitřních teplot a plynového složení vnitřních vzdušin ve skládkách uhlí
  • Penetrační sonda pro měření vnitřních teplot a plynového složení vnitřních vzdušin ve skládkách uhlí (cs)
  • Penetration probe for measuring internal temperature and gas composition of the inner air mass in landfills coal (en)
skos:notation
  • RIV/44569181:_____/14:#0000618!RIV15-TA0-44569181
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01020351)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 27103
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 36058
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44569181:_____/14:#0000618
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • lignite; brown coal; deposit; heap; coal self-ignition; monitoring (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5356B11D9420]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Moni, Vlastimil
  • Rucký, Pavel
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software