About: Solidified backfill material on fly ash basis     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • One of the goals is to verify new possibilities of coal combustion product use. Solidified backfill material is one of the ways, which the coal combustion products can be used. Within the research a long-term monitoring was realized in pilot plant terms, when a standpoint was build with aim to obtain qualitative parameters of these materials in the relation with natural geological surroundings. A rigorous assessment of the referential qualitative parameters of monitoring points environment is represented by a data file which enables to consider the sorption qualities and their influence on the leach ability of chemical underground water in long term series. (en)
  • Jedním z cílů řešení výzkumného záměru „Výzkum fyzikálně chemických vlastností hmot dotčených těžbou a užitím uhlí a jejich vlivů na životní prostředí v regionu severozápadních Čech“ je ověřit nové možnosti využití vedlejších energetických produktů po spalování fosilních paliv. Jednou z možností je využití vedlejších energetických produktů, konkrétně popílku, jako zpevněného zásypového materiálu. V rámci výzkumu je realizován dlouhodobý monitoring v poloprovozních podmínkách, kdy bylo vybudováno stanoviště kontrolního sledování s cílem získat kvalitativní parametry těchto materiálů ve vazbě na přirozené geologické prostředí. Rigorózní stanovení těchto referenčních kvalitativních parametrů prostředí monitorovacích stanovišť představuje základní soubor dat, který umožní posoudit sorpční vlastnosti a jejich vliv na vyluhovatelnost chemických podzemní vody v dlouhodobé časové řadě.
  • Jedním z cílů řešení výzkumného záměru „Výzkum fyzikálně chemických vlastností hmot dotčených těžbou a užitím uhlí a jejich vlivů na životní prostředí v regionu severozápadních Čech“ je ověřit nové možnosti využití vedlejších energetických produktů po spalování fosilních paliv. Jednou z možností je využití vedlejších energetických produktů, konkrétně popílku, jako zpevněného zásypového materiálu. V rámci výzkumu je realizován dlouhodobý monitoring v poloprovozních podmínkách, kdy bylo vybudováno stanoviště kontrolního sledování s cílem získat kvalitativní parametry těchto materiálů ve vazbě na přirozené geologické prostředí. Rigorózní stanovení těchto referenčních kvalitativních parametrů prostředí monitorovacích stanovišť představuje základní soubor dat, který umožní posoudit sorpční vlastnosti a jejich vliv na vyluhovatelnost chemických podzemní vody v dlouhodobé časové řadě. (cs)
Title
  • Zpevněný zásypový materiál na bázi popílku (cs)
  • Solidified backfill material on fly ash basis (en)
  • Zpevněný zásypový materiál na bázi popílku
skos:prefLabel
  • Zpevněný zásypový materiál na bázi popílku (cs)
  • Solidified backfill material on fly ash basis (en)
  • Zpevněný zásypový materiál na bázi popílku
skos:notation
  • RIV/44569181:_____/08:#0000327!RIV09-MSM-44569181
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M06007)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 407231
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44569181:_____/08:#0000327
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fly ash (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F2791D9D8129]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Schmidt, Pavel
  • Šašek, Petr
  • Mann, Jiří
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 80 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software