About: Tepelné kapacity čistých látek - databáze a odhady pomocí strukturně příspěvkových metod     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V rámci tohoto projektu byla aktualizována a rozšířena databáze doporučených dat tepelných kapacit kapalin , která byla původně vytvořena pro téměř 2000 látek. Byla nově vložena experimentální data pro 416 čistých kapalin, které mají teplotu tání do 573 K, a která byla publikována v literatuře v letech 2000 až 2006. Zahrnuty byly hodnoty převážně pro organické látky. Nově byla vložena data pro skupinu 50 iontových kapalin. Současná databáze doporučených dat byla použita k modifikaci strukturně příspěvkové metody pro predikci tepelných kapacit kapalin v závislosti na teplotě. Nově vzniklý model je kombinací původní tříúrovňové příspěvkové metody Marrera a Ganiho a vztahu pro teplotní závislost tepelné kapacity. Tento model byl testován pro sadu 549 látek ze stávající databáze pro tři případy: a) tzv. hierarchický přístup, ve kterém se parametry první, druhé a třetí úrovně odhadu počítají ve třech následujících krocích (nastavitelný parametr je počítán pouze v prvním kroku); b) pro podobný postup, j
  • V rámci tohoto projektu byla aktualizována a rozšířena databáze doporučených dat tepelných kapacit kapalin , která byla původně vytvořena pro téměř 2000 látek. Byla nově vložena experimentální data pro 416 čistých kapalin, které mají teplotu tání do 573 K, a která byla publikována v literatuře v letech 2000 až 2006. Zahrnuty byly hodnoty převážně pro organické látky. Nově byla vložena data pro skupinu 50 iontových kapalin. Současná databáze doporučených dat byla použita k modifikaci strukturně příspěvkové metody pro predikci tepelných kapacit kapalin v závislosti na teplotě. Nově vzniklý model je kombinací původní tříúrovňové příspěvkové metody Marrera a Ganiho a vztahu pro teplotní závislost tepelné kapacity. Tento model byl testován pro sadu 549 látek ze stávající databáze pro tři případy: a) tzv. hierarchický přístup, ve kterém se parametry první, druhé a třetí úrovně odhadu počítají ve třech následujících krocích (nastavitelný parametr je počítán pouze v prvním kroku); b) pro podobný postup, j (cs)
  • Databases that contain recommended data on liquid heat capacities for almost 2000 mostly organic compounds were updated and extended. Experimental data on heat capacities of 411 pure liquid organic and some inorganic compounds that have melting temperature below 573 K, as well as of 50 ionic liquids, published in the primary literature between 2000 and 2006, were compiled and critically evaluated. Recommended values supplemented with an assessment of their uncertainty and presented in terms of parameters of correlating equations for temperature dependence of heat capacities will be provided by the end of 2007 as a report to the IUPAC project. Current database of recommended values was used to extend the group contribution method to predict heat capacity of liquids as a function of temperature. The model development entailed a combination of the method by Marrero and Gani and a relation for the temperature dependence of heat capacity. (en)
Title
  • Tepelné kapacity čistých látek - databáze a odhady pomocí strukturně příspěvkových metod
  • Tepelné kapacity čistých látek - databáze a odhady pomocí strukturně příspěvkových metod (cs)
  • Heat capacity of liquids: database of recommended values and estimation by a group contribution method (en)
skos:prefLabel
  • Tepelné kapacity čistých látek - databáze a odhady pomocí strukturně příspěvkových metod
  • Tepelné kapacity čistých látek - databáze a odhady pomocí strukturně příspěvkových metod (cs)
  • Heat capacity of liquids: database of recommended values and estimation by a group contribution method (en)
skos:notation
  • RIV/44555601:13440/07:00003815!RIV08-AV0-13440___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 166
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(IAA400720710), Z(MSM 223300006), Z(MSM6046137307)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 454641
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44555601:13440/07:00003815
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • liquid heat capacity; database; recommended data; estimation; group contribution method (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CA2D3BB2425F]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • CHISA 2007 Sborník
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kukal, Jaromír
  • Kolská, Zdeňka
  • Růžička, Vlastimil
  • Zábranský, Milan
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemického inženýrství
https://schema.org/isbn
  • 80-86059-47-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 13440
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software