About: Výskyt, záchyt, stav a perspektivy likvidace radioaktivně kontaminovaných kovů v ĆR     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V posledních letech vybudovaný systém záchytu radioaktivně kontaminovaných surovin na vstupu do hutí a průběžně doplňovaná celostátní databáze výskytu nahodilých zdrojů ionizujícího záření v České republice svědčí o tom, že nebezpečí kontaminace zařízení a výrobků je i nadále velmi aktuální. Přesto, že podstatně větším producentem těchto materiálů je jaderná energetika, je třeba již nyní řešit problém rostoucích skládek kontaminovaného železného šrotu ze současného záchytu. Díky experimentálnímu výzkumu. máme již dnes legální a bezpečnou možnost, jak jej využít jako metalurgicky kvalitní surovinu a to v podobě vyvinuté a v hutním provozu již i ověřené technologie „podílové vsázky“. Tato principiálně vychází ze stanovení aktuálního pozadí radioaktivity vsázkového materiálu, legislativně přípustné možnosti zvýšení jeho hmotnostní aktivity a přisazení takto vypočtené hmotnosti kontaminovaného kovu
  • V posledních letech vybudovaný systém záchytu radioaktivně kontaminovaných surovin na vstupu do hutí a průběžně doplňovaná celostátní databáze výskytu nahodilých zdrojů ionizujícího záření v České republice svědčí o tom, že nebezpečí kontaminace zařízení a výrobků je i nadále velmi aktuální. Přesto, že podstatně větším producentem těchto materiálů je jaderná energetika, je třeba již nyní řešit problém rostoucích skládek kontaminovaného železného šrotu ze současného záchytu. Díky experimentálnímu výzkumu. máme již dnes legální a bezpečnou možnost, jak jej využít jako metalurgicky kvalitní surovinu a to v podobě vyvinuté a v hutním provozu již i ověřené technologie „podílové vsázky“. Tato principiálně vychází ze stanovení aktuálního pozadí radioaktivity vsázkového materiálu, legislativně přípustné možnosti zvýšení jeho hmotnostní aktivity a přisazení takto vypočtené hmotnosti kontaminovaného kovu (cs)
  • Developed intercepting system for radioactive contaminated input of raw materials to metallurgical works and continuously supplemented database of occurence of accidental ionizing radiation sources in Czech Republic give evidence, that danger of product and equipment contamination is alwyas very current. Nevertheless that considerably major producer of these materials is nuclear energetics, it is necessary to solve the problem of rising waste sites of iron scrap from new interceptions. Thanks to experimental research there is today legal and safe possibility how to use contaminated scrap as a metallurgical raw material and namely by means in metallurgical plant already verified technology „proportion charge“. This technology on principle appears from determination of current radioaktivity backround, legislative allowable posibility of increasing mass activity and addition of calculated amount of contaminated metal. (en)
Title
  • Výskyt, záchyt, stav a perspektivy likvidace radioaktivně kontaminovaných kovů v ĆR
  • Výskyt, záchyt, stav a perspektivy likvidace radioaktivně kontaminovaných kovů v ĆR (cs)
  • Occurence, interception, situation and perspectives of disposal of radioactive contaminated metals (en)
skos:prefLabel
  • Výskyt, záchyt, stav a perspektivy likvidace radioaktivně kontaminovaných kovů v ĆR
  • Výskyt, záchyt, stav a perspektivy likvidace radioaktivně kontaminovaných kovů v ĆR (cs)
  • Occurence, interception, situation and perspectives of disposal of radioactive contaminated metals (en)
skos:notation
  • RIV/27768953:_____/08:000RKK02!RIV09-MPO-27768953
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1H-PK2/47)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 404329
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/27768953:_____/08:000RKK02
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • metallurgy; metal scrap; radioactive contamination; decontamination; environment; intercepting system; radiation protection (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9E559CAEA0C8]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Rožnov pod Radhoštěm
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Ostrava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Teorie a praxe výroby a zpracoávní oceli
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hons, Jaromír
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Tanger s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86840-39-0
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software