About: Ekonomika a řízení podniků v chemickém průmyslu (18) - Udržitelné podnikání jako nástroj zvyšování výkonnosti a tvorby hodnoty podniku     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Conducting business to be in consonance with the concept of sustainable development requires changes in all business processes as well as in whole corporate management. Corporate sustainability management focuses in general on economic, environmental and social aspects of corporate management and specifically in corporate social responsibility. The aim of this paper is to present basic approaches to corporate sustainability management. The topic is the demarcation of basic concepts like sustainable business or sustainability performance and the description of relationships among them. A great deal of attention is paid to corporate management, which proceeds in agreement with sustainable development concept. Processes of corporate performance measurement as well as corporate performance management are also thoroughly discussed. (en)
  • Řízení podniku směrem k udržitelnému rozvoji (CSM) je termín v rámci problematiky podnikání a společenské odpovědnosti podniku. Zaměřuje se na ekonomické, environmentální a společenské aspekty řízení podniku obecně a především s ohledem na společenskou odpovědnost podniku. Snaží se o propojení environmentálních a společenských aspektů s ekonomickým řízením a konkurenceschopností na straně jedné a na straně druhé usiluje o integraci environmentálních informací a informací o společenských dopadech podnikání s informacemi o ekonomické výkonnosti tak, aby sloužily na podporu rozhodovacích procesů v podniku s cílem jeho udržitelného rozvoje. CSM velmi úzce souvisí také s externí komunikací (externím reportingem) o udržitelném rozvoji podniku. Cílem tohoto článku je prezentovat základní přístupy k řízení podniku směrem k udržitelnosti. Předmětem zájmu je vymezení základních pojmů (udržitelné podnikání, udržitelná výkonnost) a vztahů mezi nimi. Velká pozornost je věnována řízení podniku v souladu s koncepcí udržitelného rozvoje a je diskutován proces měření a řízení výkonnosti podniku s cílem dosažení jeho udržitelnosti.
  • Řízení podniku směrem k udržitelnému rozvoji (CSM) je termín v rámci problematiky podnikání a společenské odpovědnosti podniku. Zaměřuje se na ekonomické, environmentální a společenské aspekty řízení podniku obecně a především s ohledem na společenskou odpovědnost podniku. Snaží se o propojení environmentálních a společenských aspektů s ekonomickým řízením a konkurenceschopností na straně jedné a na straně druhé usiluje o integraci environmentálních informací a informací o společenských dopadech podnikání s informacemi o ekonomické výkonnosti tak, aby sloužily na podporu rozhodovacích procesů v podniku s cílem jeho udržitelného rozvoje. CSM velmi úzce souvisí také s externí komunikací (externím reportingem) o udržitelném rozvoji podniku. Cílem tohoto článku je prezentovat základní přístupy k řízení podniku směrem k udržitelnosti. Předmětem zájmu je vymezení základních pojmů (udržitelné podnikání, udržitelná výkonnost) a vztahů mezi nimi. Velká pozornost je věnována řízení podniku v souladu s koncepcí udržitelného rozvoje a je diskutován proces měření a řízení výkonnosti podniku s cílem dosažení jeho udržitelnosti. (cs)
Title
  • Ekonomika a řízení podniků v chemickém průmyslu (18) - Udržitelné podnikání jako nástroj zvyšování výkonnosti a tvorby hodnoty podniku
  • Ekonomika a řízení podniků v chemickém průmyslu (18) - Udržitelné podnikání jako nástroj zvyšování výkonnosti a tvorby hodnoty podniku (cs)
  • Sustainable Business as a Tool for Corporate Performance Enhancement and Corporate Value Creation (en)
skos:prefLabel
  • Ekonomika a řízení podniků v chemickém průmyslu (18) - Udržitelné podnikání jako nástroj zvyšování výkonnosti a tvorby hodnoty podniku
  • Ekonomika a řízení podniků v chemickém průmyslu (18) - Udržitelné podnikání jako nástroj zvyšování výkonnosti a tvorby hodnoty podniku (cs)
  • Sustainable Business as a Tool for Corporate Performance Enhancement and Corporate Value Creation (en)
skos:notation
  • RIV/27266150:_____/14:#0000132!RIV15-MSM-27266150
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, N
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 13983
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/27266150:_____/14:#0000132
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sustainable development; corporate sustainability; corporate sustainability management; sustainability performance measurement and management (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [85E3E2B15D03]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • CHEMAGAZÍN
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • XXIV
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Špaček, Miroslav
  • Hyršlová, Jaroslava
  • Souček, Ivan
issn
  • 1210-7409
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software