About: Comparison of research outputs on employee turnover     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Fluktuace zaměstnanců je v současné době považována za jedno z úzkých míst v managementu lidských zdrojů. Zaměření se na komplexní práci se zaměstnanci nejen při jejich náboru a působení v organizaci, ale i během jejich propouštění, je zdrojem rozvoje znalostí o limitech organizace a práce s lidmi. V současné době se organizace zaměřují na efektivní využití lidských zdrojů. Často skloňovanými pojmy jsou HR Controlling, řízení výkonu, snižování nákladů, ale zároveň potřeba investic do lidských zdrojů. Publikace detailně popisuje a přibližuje jeden z klíčových faktorů úspěšnosti organizací a jejich řízení lidských zdrojů. Je to fluktuace a nutnost retence schopných zaměstnanců. V publikaci jsou identifikovány příčinné faktory ovlivňující fluktuaci a retenci zaměstnanců v České republice. Výsledky analýz konkrétních situací, vedoucích k odchodu zaměstnanců z organizací, doporučují změny v řízení lidských zdrojů pro snížení negativní míry fluktuace. Příčinnými faktory jsou odměňování, jistota, vztahy, uznání, komunikace, kultura a očekávání. Příčiny a důsledky byly statisticky testovány a pro každý faktor jsou interpretovány výstupy pro využití v praxi. Výsledky jsou podloženy daty z dotazování. Zkoumáni byli zaměstnanci i manažeři v České republice. Jejich výpovědi byly porovnány z hlediska aplikace na fluktuaci a její příčiny. Publikace odvozuje nejčastější příčiny odchodu zaměstnanců z pracovní pozice. Hodnoty kritických faktorů a definice vzorce chování zaměstnanců se mění podle specifické situace uvnitř organizace a jedince. Výpověď, podaná z důvodu snížení nespokojenosti, může přejít v retenci, pokud bude věnována pozornost hlavním příčinám nespokojenosti, uvedeným v této publikaci. Odvozená doporučení proto dokládají jak omezení fluktuace, tak udržení konkurenceschopnosti, budou-li respektována.
  • Fluktuace zaměstnanců je v současné době považována za jedno z úzkých míst v managementu lidských zdrojů. Zaměření se na komplexní práci se zaměstnanci nejen při jejich náboru a působení v organizaci, ale i během jejich propouštění, je zdrojem rozvoje znalostí o limitech organizace a práce s lidmi. V současné době se organizace zaměřují na efektivní využití lidských zdrojů. Často skloňovanými pojmy jsou HR Controlling, řízení výkonu, snižování nákladů, ale zároveň potřeba investic do lidských zdrojů. Publikace detailně popisuje a přibližuje jeden z klíčových faktorů úspěšnosti organizací a jejich řízení lidských zdrojů. Je to fluktuace a nutnost retence schopných zaměstnanců. V publikaci jsou identifikovány příčinné faktory ovlivňující fluktuaci a retenci zaměstnanců v České republice. Výsledky analýz konkrétních situací, vedoucích k odchodu zaměstnanců z organizací, doporučují změny v řízení lidských zdrojů pro snížení negativní míry fluktuace. Příčinnými faktory jsou odměňování, jistota, vztahy, uznání, komunikace, kultura a očekávání. Příčiny a důsledky byly statisticky testovány a pro každý faktor jsou interpretovány výstupy pro využití v praxi. Výsledky jsou podloženy daty z dotazování. Zkoumáni byli zaměstnanci i manažeři v České republice. Jejich výpovědi byly porovnány z hlediska aplikace na fluktuaci a její příčiny. Publikace odvozuje nejčastější příčiny odchodu zaměstnanců z pracovní pozice. Hodnoty kritických faktorů a definice vzorce chování zaměstnanců se mění podle specifické situace uvnitř organizace a jedince. Výpověď, podaná z důvodu snížení nespokojenosti, může přejít v retenci, pokud bude věnována pozornost hlavním příčinám nespokojenosti, uvedeným v této publikaci. Odvozená doporučení proto dokládají jak omezení fluktuace, tak udržení konkurenceschopnosti, budou-li respektována. (cs)
  • Employee turnover is nowadays considered as one of the narrow spaces of human resource management and organisational performance. The focus on koplexity of personnel management and human resource management in recruitment, evaluation, support and development of employees, is also necessary during layoffs. Than it may be the source of knowledge development about organisational and human resource management limits. Current organisations focus on efficiency of human resources. Often use terms are such as HR Controlling, performance management, cutting costs, but also necessity to invest in human resources. Publication describes and focuses on one of the key factor of organisational and human resource efficiency. It is employee turnover and necessity to retain skilled employees. The publication identifies causal factors and analyses of concrete situations. Suggestions for changes into human resource management are drawn from results and outputs of survey conducted in Czech Republic. Main factors causing employee turnover are remuneration, future certainty, relationships, recognition, communication, culture and expectations. Both employees and managers were interviewed to compare and apply on fluctuation and its reasons. Publication derives and model the most often reasons of decision to leave. Values of critical factors and variables of employee behaviour are dependent on the specific situation inside organisation and individual. Dismissal given in order to lower disaffection can be converting to retention, if organisations will respect suggestions stated in the publication. Derived suggestions and consequence relationship between factors thus prove lowering of turnover and also maintaining competitiveness if respected. (en)
Title
  • Comparison of research outputs on employee turnover (en)
  • Komparace výstupů výzkumu fluktuace zaměstnanců
  • Komparace výstupů výzkumu fluktuace zaměstnanců (cs)
skos:prefLabel
  • Comparison of research outputs on employee turnover (en)
  • Komparace výstupů výzkumu fluktuace zaměstnanců
  • Komparace výstupů výzkumu fluktuace zaměstnanců (cs)
skos:notation
  • RIV/27266150:_____/13:#0000098!RIV14-MSM-27266150
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 83005
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/27266150:_____/13:#0000098
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Human resources, turnover, retention, fluctuation, remuneration, future certainty, relationships, recognition, communication, corporate culture, expectations, disaffection (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2BE0324A051A]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Fluktuace a retence zaměstnanců
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vnoučková, Lucie
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Adart
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87829-06-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 44 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software