About: Experience education and adequate movement regime     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Výchovné působení v oblasti podpory zdraví souvisí s transformací „Self“. Předmětem není pouze biologický a behaviorálně psychický rozměr, ale je zkoumán a studován rozměr „Self“ ve smyslu jeho subjektivní bohatosti, zvláštnosti, hodnotové typiky a personální jedinečnosti. Strategickým východiskem je zde postulát, že pouze člověk, který si váží sám sebe, je ochoten pro své zdraví něco dělat. Základem smysluplného snažení o to být zdráv je především pozitivně laděný psychický stav a rozvinutá sebeúcta. Pohybová nedostatečnost, která se projevuje impulsivností, podrážděností, sníženou schopností koncentrace a sebekontroly, psychiku člověka ovlivňuje negativně. Z tohoto důvodu se jeví jako zásadní zkoumat ukazatele somatického a psychického vývoje dané osobnosti ve vztahu k motorice, aby nedocházelo k negativní reflexi absolvovaných pohybových aktivit, a tím k dalšímu prohlubování pohybové nedostatečnosti.
  • Výchovné působení v oblasti podpory zdraví souvisí s transformací „Self“. Předmětem není pouze biologický a behaviorálně psychický rozměr, ale je zkoumán a studován rozměr „Self“ ve smyslu jeho subjektivní bohatosti, zvláštnosti, hodnotové typiky a personální jedinečnosti. Strategickým východiskem je zde postulát, že pouze člověk, který si váží sám sebe, je ochoten pro své zdraví něco dělat. Základem smysluplného snažení o to být zdráv je především pozitivně laděný psychický stav a rozvinutá sebeúcta. Pohybová nedostatečnost, která se projevuje impulsivností, podrážděností, sníženou schopností koncentrace a sebekontroly, psychiku člověka ovlivňuje negativně. Z tohoto důvodu se jeví jako zásadní zkoumat ukazatele somatického a psychického vývoje dané osobnosti ve vztahu k motorice, aby nedocházelo k negativní reflexi absolvovaných pohybových aktivit, a tím k dalšímu prohlubování pohybové nedostatečnosti. (cs)
  • Educational activities in the field of health promotion related to the transformation of the %22Self%22. The subject is not only biological and behavioral psychological dimension, but dimension %22Self%22 is investigated and studied in terms of subjective richness, uniqueness and value, typ and personal uniqueness. The strategic starting point is the assumption that the only person who weighs himself is willing to do something about its health. The basis for meaningful effort to be healthy is mainly positively tuned psychological condition and developed self-esteem, movement insufficiency, which manifests itself impulsiveness, irritability, decreased ability to concentrate and self adversely affects the human psyche. For this reason, it seems essential to examine indicators of physical and psychological development of the personality in relation to motor skills, in order to avoid negative reflection completed physical activities, thus further to deepening of hypo.kineses. (en)
Title
  • Experience education and adequate movement regime (en)
  • Zážitková pedagogika a adekvátní pohybový režim
  • Zážitková pedagogika a adekvátní pohybový režim (cs)
skos:prefLabel
  • Experience education and adequate movement regime (en)
  • Zážitková pedagogika a adekvátní pohybový režim
  • Zážitková pedagogika a adekvátní pohybový režim (cs)
skos:notation
  • RIV/27132781:_____/13:#0000079!RIV15-MSM-27132781
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 118515
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/27132781:_____/13:#0000079
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Health, adequate movement regime, active life style, „Self“ Transformation, „Consulting service“, personality of consultant (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8175C11F8629]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zážitková pedagogika a možnosti jejího využití při práci s vybranými cílovými skupinami
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Krejčí, Milada
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola tělesné výchovy a sportu PALESTRA, spol. s r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87723-08-1
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software