About: Rozumíme účetní závěrce podnikatelů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In this publication is approached to the financial statements in a way that allowed her full approach to reader who may not be familiar with accounting. He is acquainted with the nature of the financial statements, which are based on accounting principles and created based on the application of accounting methods. Reader will get information about approaches in the United States, European Union, by accounting entities their securities are quoted on the international capital markets /IAS/IFS/. He is acquainted to detail with the concept, structure, analysis of financial statements, which are used in the Czech Republic, i.e. sheet, profit and loss statement, cash flow statement and statement of changes in equity, including information that financial statements and commentary added in the Annex. The book is written in a way that will bring vital knowledge to non-accounting readers who are interested in information from financial statements, so to accounting professionals. To the financial analysts this book provides a systematic overview of approaches and fundamentals which they can use in their work, including manual, how to approach to the understanding of the calculated results (en)
  • K účetní závěrce je v publikaci přistoupeno způsobem, jenž umožnil její plné přiblížení čtenáři, který nemusí být znalý účtování. Je seznámen s podstatou účetních výkazů, které jsou podloženy účetními zásadami a vytvořeny na základě aplikace účetních metod. Čtenáři se dostane informace o přístupech v USA, v Evropské unii, u účetních jednotek, jejichž cenné papíry jsou kótované na mezinárodních kapitálových trzích (IAS/IFRS). Podrobně je seznámen s koncepcí, strukturou, analýzou všech účetních výkazů, které se používají v České republice, tj. rozvaha, výkaz zisku a ztráty, přehled o peněžních tocích a přehled o změnách vlastního kapitálu, a to včetně informací, jež účetní výkazy komentují a doplňují v příloze. Kniha je napsaná způsobem, který přinese zásadní poznatky jak neúčetním zájemcům o informace z účetní závěrky, tak účetním profesionálům. Finančním analytikům nabízí systematický přehled přístupů a základních ukazatelů, které při svojí práci mohou využít včetně návodu, jak přistoupit k porozumění vypočítaných výsledků.
  • K účetní závěrce je v publikaci přistoupeno způsobem, jenž umožnil její plné přiblížení čtenáři, který nemusí být znalý účtování. Je seznámen s podstatou účetních výkazů, které jsou podloženy účetními zásadami a vytvořeny na základě aplikace účetních metod. Čtenáři se dostane informace o přístupech v USA, v Evropské unii, u účetních jednotek, jejichž cenné papíry jsou kótované na mezinárodních kapitálových trzích (IAS/IFRS). Podrobně je seznámen s koncepcí, strukturou, analýzou všech účetních výkazů, které se používají v České republice, tj. rozvaha, výkaz zisku a ztráty, přehled o peněžních tocích a přehled o změnách vlastního kapitálu, a to včetně informací, jež účetní výkazy komentují a doplňují v příloze. Kniha je napsaná způsobem, který přinese zásadní poznatky jak neúčetním zájemcům o informace z účetní závěrky, tak účetním profesionálům. Finančním analytikům nabízí systematický přehled přístupů a základních ukazatelů, které při svojí práci mohou využít včetně návodu, jak přistoupit k porozumění vypočítaných výsledků. (cs)
Title
  • Rozumíme účetní závěrce podnikatelů
  • Rozumíme účetní závěrce podnikatelů (cs)
  • Understanding Financial Statements entrepreneurs (en)
skos:prefLabel
  • Rozumíme účetní závěrce podnikatelů
  • Rozumíme účetní závěrce podnikatelů (cs)
  • Understanding Financial Statements entrepreneurs (en)
skos:notation
  • RIV/26968631:_____/14:#0000063!RIV15-MSM-26968631
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 43482
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26968631:_____/14:#0000063
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • financial statements; IAS/IFRS; profit and loss statement; cash flow statement; statement of changes in equity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [95EBA7C3018B]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha, CZ
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • 1817
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Rozumíme účetní závěrce podnikatelů
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Břizinová, Hana
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Wolters Kluwer
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7478-641-9
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software