About: Application of Fuzzy Modelling in the Research of the Impacts of Economic Instruments Connected with the Internalization of Negative Externalities in the Czech Republic     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The paper focuses on the methodology which was used in the Czech and foreign research papers and studies dealing with the impacts of economic instruments connected with the internalization of negative externalities. Precisely, the main target is to find such studies which are dealing with both the internalization of negative externalities and fuzzy modelling. Firstly, the paper presents different theories regarding the internalization of negative externalities. The second part presents the methodology: the author used the method of scientific database search, particularly in the following databases: Web of Science, Scopus and Google Scholar. The next part is focused on the results of the search. In the Czech Republic, analyses using various qualitative and quantitative methods were found; however, fuzzy modelling has not been used in the internalization of negative externalities yet. Regarding the foreign studies, there are studies dealing with both the internalization of negative externalities and fuzzy modelling. These studies are focused mainly on carbon or energy taxation and also on the CO2 emission trading scheme. Based on these findings, the discussion part of the paper includes also recommendations for the follow-up research. (en)
  • Příspěvek je zaměřen na metodologii, která byla použita v českých i zahraničních odborných článků a studií, které se zabývají dopady ekonomických nástrojů spojených s internalizace negativních externalit. Hlavním cílem je najít takové studie, které se zabývají jak internalizace negativních externalit a fuzzy modelování. Kniha představuje různé teorie o internalizaci negativních externalit. Druhá část představuje metodiku: autor používal metodu vědeckého prohledávání databáze, a to zejména v následujících databází: Web of Science, Scopus a Google Scholar. Další část je zaměřena na shrnutí výsledků hledání. Co se týče zahraničních výzkumů, existují studie, které se zabývají jak internalizací negativních externalit i fuzzy modelování. Tyto studie jsou zaměřeny především na uhlík nebo energie zdanění a také na CO2 pro obchodování s emisemi. Z těchto zjištění vychází diskuse, část práce obsahuje i doporučení pro navazující výzkum.
  • Příspěvek je zaměřen na metodologii, která byla použita v českých i zahraničních odborných článků a studií, které se zabývají dopady ekonomických nástrojů spojených s internalizace negativních externalit. Hlavním cílem je najít takové studie, které se zabývají jak internalizace negativních externalit a fuzzy modelování. Kniha představuje různé teorie o internalizaci negativních externalit. Druhá část představuje metodiku: autor používal metodu vědeckého prohledávání databáze, a to zejména v následujících databází: Web of Science, Scopus a Google Scholar. Další část je zaměřena na shrnutí výsledků hledání. Co se týče zahraničních výzkumů, existují studie, které se zabývají jak internalizací negativních externalit i fuzzy modelování. Tyto studie jsou zaměřeny především na uhlík nebo energie zdanění a také na CO2 pro obchodování s emisemi. Z těchto zjištění vychází diskuse, část práce obsahuje i doporučení pro navazující výzkum. (cs)
Title
  • Application of Fuzzy Modelling in the Research of the Impacts of Economic Instruments Connected with the Internalization of Negative Externalities in the Czech Republic (en)
  • Uplatnění fuzzy modelování v oblasti výzkumu dopadů ekonomických nástrojů internalizace negativních externalit v České republice
  • Uplatnění fuzzy modelování v oblasti výzkumu dopadů ekonomických nástrojů internalizace negativních externalit v České republice (cs)
skos:prefLabel
  • Application of Fuzzy Modelling in the Research of the Impacts of Economic Instruments Connected with the Internalization of Negative Externalities in the Czech Republic (en)
  • Uplatnění fuzzy modelování v oblasti výzkumu dopadů ekonomických nástrojů internalizace negativních externalit v České republice
  • Uplatnění fuzzy modelování v oblasti výzkumu dopadů ekonomických nástrojů internalizace negativních externalit v České republice (cs)
skos:notation
  • RIV/26867184:_____/13:#0000203!RIV15-GA0-26867184
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GAP403/12/1811)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 25
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 112745
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26867184:_____/13:#0000203
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Internalization of Externalities; Economic Instruments; Incidence; Methodology; Fuzzy Modelling; Czech Republic (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [440C8B7D085E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Scientific Papers of the University of Pardubice
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 19
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zimmermannová, Jarmila
issn
  • 1211-555X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software