Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The determination of the effects of ageing on selected physical factors (pH, colour and texture – shear force) was the aim of this study. Measuring was performed in periodical time sequences (one day after slaughter and after 14 days of ageing). To evaluate the influence of ageing on meat quality parameters, samples from Czech pied cattle was used (n = 258). Musculus longissimus lumborum et thoracis (sirloin) was analyzed. We found high influence of ageing on all measured parameters – especially texture of heat-modified samples. Strong correlation was found between texture of heat-modified samples and pH and also colour. The results shown that properly aged beef has better texture values and it could be expected, that consumer demand would increase if aged beef will be sold regularly. Bjelka M., Dufek A., Voříšková J., Vacátko E., Voříšková J., Beneš K., Šubrt J., Dufek A. 2012: Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovoanou užitkovostí. In. Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat. 1st edition. Mendel University in Brno, pp. 107–111. ISBN 978-80-7375-645-1 (en)
- Bjelka M., Dufek A., Voříšková J., Vacátko E., Voříšková J., Beneš K., Šubrt J., Dufek A. 2012: Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovoanou užitkovostí. In. Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat. 1. vyd. Mendelova univerzita Brno, s. 107–111. ISBN 978-80-7375-645-1
- Bjelka M., Dufek A., Voříšková J., Vacátko E., Voříšková J., Beneš K., Šubrt J., Dufek A. 2012: Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovoanou užitkovostí. In. Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat. 1. vyd. Mendelova univerzita Brno, s. 107–111. ISBN 978-80-7375-645-1 (cs)
|
Title
| - Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovanou užitkovostí
- Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovanou užitkovostí (cs)
- The effects of ageing on selected meat quality parameters of dual purpose cattle (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovanou užitkovostí
- Vliv zrání na vybrané kvalitativní parametry masa skotu s kombinovanou užitkovostí (cs)
- The effects of ageing on selected meat quality parameters of dual purpose cattle (en)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/12:#0000596!RIV13-MZE-26788462
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/12:#0000596
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - quality of beef; ageing; shear force; colour; pH (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dufek, Aleš
- Voříšková, Jarmila
- Šubrt, Jan
- Beneš, Karel
|