About: Možnosti využití sóji a řepky v krmné dávce dojnic pro změnu profilu mastných kyselin mléčného tuku     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této metodiky je předložit odborné i laické veřejnosti souhrn poznatků a doporučení o zkrmování řepkových a sójových produktů, s cílem ovlivnit složení mastných kyselin mléčného tuku žádoucím směrem především z pohledu současného konzumenta mléka a mléčných výrobků.
  • Cílem této metodiky je předložit odborné i laické veřejnosti souhrn poznatků a doporučení o zkrmování řepkových a sójových produktů, s cílem ovlivnit složení mastných kyselin mléčného tuku žádoucím směrem především z pohledu současného konzumenta mléka a mléčných výrobků. (cs)
  • The aim of this methodology is to present for professional and non-professional public a summary of the findings and recommendations of the feeding of rapeseed and soya products, with the goal of influencing the fatty acid composition of milk fat in the right direction, especially from the point of view of the current consumer of milk and milk products. (en)
Title
  • Možnosti využití sóji a řepky v krmné dávce dojnic pro změnu profilu mastných kyselin mléčného tuku
  • Možnosti využití sóji a řepky v krmné dávce dojnic pro změnu profilu mastných kyselin mléčného tuku (cs)
  • Possibility of the use of soya and rapeseed in dairy cows nutrition for change of fatty acids profile of milk fat (en)
skos:prefLabel
  • Možnosti využití sóji a řepky v krmné dávce dojnic pro změnu profilu mastných kyselin mléčného tuku
  • Možnosti využití sóji a řepky v krmné dávce dojnic pro změnu profilu mastných kyselin mléčného tuku (cs)
  • Possibility of the use of soya and rapeseed in dairy cows nutrition for change of fatty acids profile of milk fat (en)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/11:#0000550!RIV12-MZE-26788462
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(2B08073), P(LA08040)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství ČR -odbor živočišných komodit
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Při využití poznatků (přidání příslušného množství doplňků řepky nebo sóji) dojde k prokazatelnému vylepšení profilu mastných kyselin mléka a tím ke zvýšení zdravotních benefitů mléka s příznivým dopadem na spotřebitele. Při nahrazení sójových produktů levnějšími řepkovými dojde k přibližné úspoře 850 Kč na dojnici a rok (Kvapilík et al., 2011), přičemž příznivý dopad na profil mastných kyselin a tím i na spotřebitele zůstane zachován. Při využití u 1% dojnic v ČR dojde k přímé úspoře více než 3 mil. Kč.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 214091
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/11:#0000550
http://linked.open...terniIdentifikace
  • J 08/11
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dairy cows; fatty acids; feed; nutrition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [987A00FBEF40]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Jamenská a.s. se sídlem v Jamné nad Orlicí 289, 561 65 Jamné nad Orlicí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • č. 17210/2011-12
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hadrová, Sylvie
  • Křížová, Ludmila
  • Veselý, Aleš
  • Pavlok, Stanislav
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software