Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - It was evaluated development of botanical composition and forage quality during the first three years after the legume-grass stand establishment in the locality Rapotin. The sward was utilized by the sheep and suckler cows mixed grazing. Botanical composition was evaluated at the beginning of the grazing seasons and also at the end of them. The forage samples were analysed by the Weende analysis in the accredited laboratory of the Research Institute for Cattle Breeding, Ltd. The botanical composition has changed significantly during the observed years. The beginning number of 7 species increased in the second year up to 28. From the viewpoint of the evaluation of the nutrient content we can state that the more intensively grazed sward in the locality “Pod lesem” has shown the better forage quality (concentration of crude protein: 159.8 g.kg-1 DM; concentration of crude fibre: 226.6 g.kg-1 DM) during three years of monitoring on average. (en)
- Byl hodnocen vývoj botanického složení a kvality píce v prvních třech letech po založení jetelotravního porostu na lokalitě Rapotín. Porost byl využíván smíšenou pastvou ovcí a krav bez tržní produkce mléka. Botanické složení bylo hodnoceno na začátku pastevního období a na jeho konci. Vzorky píce byly analyzovány metodou weendeské analýzy v akreditované laboratoři Výzkumného ústavu pro chov skotu, s.r.o. Během sledovaných let docházelo k významným změnám botanického složení. Původní počet 7 vysetých druhů se ve druhém roce zvýšil na 28. Z hlediska hodnocení obsahu živin můžeme konstatovat, že vyšší kvalitu píce vykazoval v průměru tří sledovaných let intenzivněji spásaný porost na lokalitě „Pod lesem“ (koncentrace N-látek: 159,8 g.kg-1 suš.; koncentrace vlákniny: 226,6 g.kg-1 suš.).
- Byl hodnocen vývoj botanického složení a kvality píce v prvních třech letech po založení jetelotravního porostu na lokalitě Rapotín. Porost byl využíván smíšenou pastvou ovcí a krav bez tržní produkce mléka. Botanické složení bylo hodnoceno na začátku pastevního období a na jeho konci. Vzorky píce byly analyzovány metodou weendeské analýzy v akreditované laboratoři Výzkumného ústavu pro chov skotu, s.r.o. Během sledovaných let docházelo k významným změnám botanického složení. Původní počet 7 vysetých druhů se ve druhém roce zvýšil na 28. Z hlediska hodnocení obsahu živin můžeme konstatovat, že vyšší kvalitu píce vykazoval v průměru tří sledovaných let intenzivněji spásaný porost na lokalitě „Pod lesem“ (koncentrace N-látek: 159,8 g.kg-1 suš.; koncentrace vlákniny: 226,6 g.kg-1 suš.). (cs)
|
Title
| - Vývoj botanického složení jetelotravního porostu a kvalita píce při smíšené pastvě ovcí a krav bez tržní produkce mléka
- Development of botanical composition of legume-grass stand and forage quality by sheep and suckler cows mixed grazing (en)
- Vývoj botanického složení jetelotravního porostu a kvalita píce při smíšené pastvě ovcí a krav bez tržní produkce mléka (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vývoj botanického složení jetelotravního porostu a kvalita píce při smíšené pastvě ovcí a krav bez tržní produkce mléka
- Development of botanical composition of legume-grass stand and forage quality by sheep and suckler cows mixed grazing (en)
- Vývoj botanického složení jetelotravního porostu a kvalita píce při smíšené pastvě ovcí a krav bez tržní produkce mléka (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26788462:_____/10:#0000391!RIV11-MSM-26788462
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(2B06108), Z(MSM2678846201)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26788462:_____/10:#0000391
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - ecological succession; botanic composition; mixed grazing; sheep; suckler cows; forage quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Štýbnarová, Marie
- Krhovjáková, Jana
- Nezval, Ondřej
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |