About: Vliv nutriční hodnoty kukuřičných hybridů CELIO 250 a CELIVE na dobrovolný příjem sušiny u dojnic     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of our monitoring was to compare two chosen maize varieties CELIO 250 and CELIVE, to find out differences in their voluntary intake by their different nutrition value and to evaluate their suitability for their inclusion into the dairy cows feeding rations. The feeding trial was conducted on six cows (675-739 kg). The voluntary dry matter intake was related to the digestibility of NDF that was higher in the variety CELIO 250 (38.2 %) than in CELIVE (35.7 %). An inclusion of 40 % of dry matter of maize silage made from the variety CELIO 250 in the total mixed ration makes possible to increase the daily milk production. Concerning the maize silage made of the variety CELIO 250 it was found out the higher intake of total energy than in the maize silage made from the variety CELIVE. (en)
  • Cílem našeho sledování bylo porovnání dvou vybraných hybridů kukuřice CELIO 250 a CELIVE a zjistit diferenci v jejich dobrovolném příjmu sušiny při jejich různé výživné hodnotě a posoudit jejich vhodnost pro zařazování do krmných dávek pro dojnice. Krmný pokus byl uskutečněn na šesti kravách (675-739 kg živé hmotnosti). Každá skupina byla krmena ad-libitum s využitím krmných boxů (systému řízení RIC). Dobrovolný příjem sušiny byl ovlivňován stravitelností NDF, která byla vyšší u hybridu CELIO 250 (38,2%), než u hybridu CELIVE (35,7%). Při zařazení 40 % sušiny kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIO 250 ve směsné krmné krmné dávce dává možnost zvýšení mléčné produkce. U kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIO 250 byl zjištěn vyšší příjem celkové energie, než u kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIVE.
  • Cílem našeho sledování bylo porovnání dvou vybraných hybridů kukuřice CELIO 250 a CELIVE a zjistit diferenci v jejich dobrovolném příjmu sušiny při jejich různé výživné hodnotě a posoudit jejich vhodnost pro zařazování do krmných dávek pro dojnice. Krmný pokus byl uskutečněn na šesti kravách (675-739 kg živé hmotnosti). Každá skupina byla krmena ad-libitum s využitím krmných boxů (systému řízení RIC). Dobrovolný příjem sušiny byl ovlivňován stravitelností NDF, která byla vyšší u hybridu CELIO 250 (38,2%), než u hybridu CELIVE (35,7%). Při zařazení 40 % sušiny kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIO 250 ve směsné krmné krmné dávce dává možnost zvýšení mléčné produkce. U kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIO 250 byl zjištěn vyšší příjem celkové energie, než u kukuřičné siláže vyrobené z hybridu CELIVE. (cs)
Title
  • Vliv nutriční hodnoty kukuřičných hybridů CELIO 250 a CELIVE na dobrovolný příjem sušiny u dojnic
  • Vliv nutriční hodnoty kukuřičných hybridů CELIO 250 a CELIVE na dobrovolný příjem sušiny u dojnic (cs)
  • Influence of nutrition value of maize varieties CELIO 250 and CELIVE on voluntary dry matter intake in dairy cows. (en)
skos:prefLabel
  • Vliv nutriční hodnoty kukuřičných hybridů CELIO 250 a CELIVE na dobrovolný příjem sušiny u dojnic
  • Vliv nutriční hodnoty kukuřičných hybridů CELIO 250 a CELIVE na dobrovolný příjem sušiny u dojnic (cs)
  • Influence of nutrition value of maize varieties CELIO 250 and CELIVE on voluntary dry matter intake in dairy cows. (en)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/10:#0000355!RIV11-MSM-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2678846201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296191
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/10:#0000355
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • voluntary dry matter intake; maize silage; varieties; NDF (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E2651AD61E04]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 52
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pozdíšek, Jan
  • Látal, Oldřich
  • Jambor, Václav
  • Vosynková, Blažena
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-7265
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software