About: Správná hygienická praxe získávání mléka ekologicky chovaných krav     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Ekologická stáda dojnic v podmínkách České republiky mohou mít vyšší celkové počty mikroorganismů v případě použití starších typů dojicích zařízení. To je poměrně častý jev. Někdy může být provázen vyšší frekvencí výskytu hlavního mastitidního patogena Staphylococcus aureus. Avšak existuje také příznivě nízký výskyt kontagiózního mastitidního patogena Streptococcus agalactiae. Vzhledem k omezeným možnostem dezinfekčních postupů tvoří podmínky dojení v ekologických stádech specifický problém. Certifikovaná metodika je zaměřena na praktické řešení problému hygieny dojení a mléka ve specifických podmínkách ekologických chovů. Uvedené je důležité pro podporu bezpečnosti mléčného potravinového řetězce. Problém je řešen pomocí vhodných doporučení pro hygienu dojení, které mohou případně tvořit základ pro návrh systému HACCP v ekologickém mlékařství. Datum certifikace 10. 11. 2009 (2009 / 4696 / SVS).
  • Ekologická stáda dojnic v podmínkách České republiky mohou mít vyšší celkové počty mikroorganismů v případě použití starších typů dojicích zařízení. To je poměrně častý jev. Někdy může být provázen vyšší frekvencí výskytu hlavního mastitidního patogena Staphylococcus aureus. Avšak existuje také příznivě nízký výskyt kontagiózního mastitidního patogena Streptococcus agalactiae. Vzhledem k omezeným možnostem dezinfekčních postupů tvoří podmínky dojení v ekologických stádech specifický problém. Certifikovaná metodika je zaměřena na praktické řešení problému hygieny dojení a mléka ve specifických podmínkách ekologických chovů. Uvedené je důležité pro podporu bezpečnosti mléčného potravinového řetězce. Problém je řešen pomocí vhodných doporučení pro hygienu dojení, které mohou případně tvořit základ pro návrh systému HACCP v ekologickém mlékařství. Datum certifikace 10. 11. 2009 (2009 / 4696 / SVS). (cs)
  • Organic herds of dairy cows can show higher total bacteria counts in the case of use older types of milking equipments under the Czech Republic conditions. It is relatively frequent phenomenon. Sometimes, it can be followed by hihger occurrence frequency of Staphylococcus aureus as main mastitis pathogen. However, positively low occurrence of contagious mastitis pathogen Streptococcus agalactiae also exists. In consideration of limited possibilities of disinfection procedures the milking conditions create a specific problem in organic herds. The certified method is focused on practical solution of milking and milk hygiene problem under specific conditions of organic herds. Mentioned facts are important for support of milk food chain safety. Problem is solved via appropriate recommendations for milking hygiene, which can be also a basis for possible proposal of HACCP system in organic dairying. Date of certification November 10th 2009 (2009 / 4696 / SVS). (en)
Title
  • Správná hygienická praxe získávání mléka ekologicky chovaných krav
  • Správná hygienická praxe získávání mléka ekologicky chovaných krav (cs)
  • Right hygienic practice for milking in organic dairy cow herds (en)
skos:prefLabel
  • Správná hygienická praxe získávání mléka ekologicky chovaných krav
  • Správná hygienická praxe získávání mléka ekologicky chovaných krav (cs)
  • Right hygienic practice for milking in organic dairy cow herds (en)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/09:#0000286!RIV10-MSM-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G58063), Z(MSM2672286101), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, Praha 2, 120 56
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zlepšením hygieny mléka a zdravotního stavu dojnic při aplikaci metodiky představuje o cca 10 % zlepšení realizační ceny za mléko oproti průměru v podmínkách ekologického hospodaření a na 5 % snížení nákladů na chov zvýšením dlouhověkosti zvířat.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 343142
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/09:#0000286
http://linked.open...terniIdentifikace
  • MVUMRA09
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • organic dairying; dairy cow; hygiene; somatic cell count and total count of bacteria (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [11217CEB1170]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Farmy ekologického mlékařství v České republice a Spolek poradců v ekologickém zemědělství ČR Brno (EPOS).
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • V případě pravděpodobného výskytu vyšších celkových počtů mikroorganismů v mléce v ekologickém chovu dojnic lze aplikací metodiky specifické péče o hygienu dojení docílit vyšší hygieny mléka, lepšího zdravotního stavu krav a provozní jistoty chovatele.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Roubal, Petr
  • Vyletělová, Marcela
  • Seydlová, Růžena
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software