About: Možné kvalitativní, nutriční a zdravotní benefity ekologického mléka     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Při ověřování rozdílů bylo použito konvenční (C) mléko jako reference v porovnání k ekologickému (O) mléku. Obsahy tuku, laktózy a kaseinu se nelišily mezi stády C a O (P>0,05). Rozdíl byl konstatován u elektrické vodivosti (vyšší pro C; P<0,001). Uvedené odpovídá hodnotám počtu somatických buněk (PSB; 283 C > 245 103 ml-1 O; P>0,05). To je poměrně překvapivé. Výskyt Streptococcus agalactiae byl nevýznamně vyšší a výskyt Staphylococcus aureus nižší (P>0,05) v podmínkách C. Všeobecně byla celková hygienická kvalita mléka dobrá pro obojí podmínky. Menší změny v minerální skladbě byly lepší pro lidskou výživu u O mléka, ale C i O mléko jsou dobrým zdrojem potravy.
  • Při ověřování rozdílů bylo použito konvenční (C) mléko jako reference v porovnání k ekologickému (O) mléku. Obsahy tuku, laktózy a kaseinu se nelišily mezi stády C a O (P>0,05). Rozdíl byl konstatován u elektrické vodivosti (vyšší pro C; P<0,001). Uvedené odpovídá hodnotám počtu somatických buněk (PSB; 283 C > 245 103 ml-1 O; P>0,05). To je poměrně překvapivé. Výskyt Streptococcus agalactiae byl nevýznamně vyšší a výskyt Staphylococcus aureus nižší (P>0,05) v podmínkách C. Všeobecně byla celková hygienická kvalita mléka dobrá pro obojí podmínky. Menší změny v minerální skladbě byly lepší pro lidskou výživu u O mléka, ale C i O mléko jsou dobrým zdrojem potravy. (cs)
  • The conventional (C) cow milk was used as reference versus organic (O) milk in difference testing. Fat, lactose and casein contents did not differ between C and O herds (P>0.05). The difference was stated in electrical conductivity (higher for C; P<0.001). The mentioned corresponds with somatic cell count (SCC = PSB) values (283 C > 245 103 ml-1 O; P>0.05). It is quite surprising. The Streptococcus agalactiae occurrence was insignificantly higher and Staphylococcus aureus occurrence lower (P>0.05) under C conditions. Of course in general this total hygienic milk quality was good for both conditions. Smaller changes in mineral composition were better for human nutrition in O but milk C and O are good food sources as well. (en)
Title
  • Možné kvalitativní, nutriční a zdravotní benefity ekologického mléka
  • Possible qualitative, nutritional and health benefits of organic milk (en)
  • Možné kvalitativní, nutriční a zdravotní benefity ekologického mléka (cs)
skos:prefLabel
  • Možné kvalitativní, nutriční a zdravotní benefity ekologického mléka
  • Possible qualitative, nutritional and health benefits of organic milk (en)
  • Možné kvalitativní, nutriční a zdravotní benefity ekologického mléka (cs)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/08:#0000141!RIV09-MSM-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G58063), P(QH81210), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 380745
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/08:#0000141
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • organic farming; conventional farming; dairy cow; raw milk; milk yield; quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • SK - Slovenská republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [678ED831C967]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mliekarstvo
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 39
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Jedelská, Radoslava
  • Kopecký, Jaroslav
  • Genčurová, Václava
  • Roubal, P.
  • Landová, Hana
  • Vorlíček, Z.
  • Rozsypal, R.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-3144
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software