About: Interpretace výsledků experimentální kalibrace rutinních IR přístrojů pro měření látkového obsahu volných mastných kyselin (VMK) mléčného tuku     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Obsah volných mastných kyselin (VMK) mléčného tuku je ukazatelem kvality syrového mléka ve smyslu jeho výroby i zpracování. Jsou testovány různé nepřímé metody infraanalýzy (IR) pro screening obsahu VMK. Byla provedena kalibrace se specificky upravenou sadou referenčních vzorků mléka. Korelační koeficienty mezi metodou referenční a instrumentální činily od 0,67 do 0,90 a byly relativně výhodné. Mezi IR přístroji po kalibraci kolísaly od 0,81 do 0,99 a byly tedy relativně velmi dobré. Hodnoty směrodatných odchylek diferencí mezi metodou referenční a IR metodami byly od 0,798 do 1,282 mmol/100g tuku a byly tak relativně vysoké vzhledem k průměru sady kalibračních vzorků 2,48 mmol/100g tuku. Relativně to bylo od 32,2 do 51,7 %. Instrumentální IR metody se jeví jako dobré screeningové metody pro určení VMK.
  • Obsah volných mastných kyselin (VMK) mléčného tuku je ukazatelem kvality syrového mléka ve smyslu jeho výroby i zpracování. Jsou testovány různé nepřímé metody infraanalýzy (IR) pro screening obsahu VMK. Byla provedena kalibrace se specificky upravenou sadou referenčních vzorků mléka. Korelační koeficienty mezi metodou referenční a instrumentální činily od 0,67 do 0,90 a byly relativně výhodné. Mezi IR přístroji po kalibraci kolísaly od 0,81 do 0,99 a byly tedy relativně velmi dobré. Hodnoty směrodatných odchylek diferencí mezi metodou referenční a IR metodami byly od 0,798 do 1,282 mmol/100g tuku a byly tak relativně vysoké vzhledem k průměru sady kalibračních vzorků 2,48 mmol/100g tuku. Relativně to bylo od 32,2 do 51,7 %. Instrumentální IR metody se jeví jako dobré screeningové metody pro určení VMK. (cs)
  • The content of free fatty acids (FFAs) of milk fat is an indicator of raw milk quality in terms of its production and processing as well. The various indirect infraanalyse (IR) methods are tested for screening of FFA content. A calibration was performed with specific modified set of milk reference samples. The correlation coefficients between reference and instrumental methods were from 0.67 to 0.90, it means relatively advantageous. These varied from 0.81 to 0.99 between IR instruments after calibration and were also relatively very good. he standard deviation values of differences between reference and IR methods were from 0.798 to 1.282 mmol/100g of fat and so were relatively quite high in consideration of average of calibration sample set 2.48 mmol/100g of fat. It varied from 32.2 to 51.7 % relatively. Instrumental IR methods are good screening methods for FFA determination. (en)
Title
  • Interpretace výsledků experimentální kalibrace rutinních IR přístrojů pro měření látkového obsahu volných mastných kyselin (VMK) mléčného tuku
  • The interpretation of experimental calibration results of routine IR instruments for determination of free fatty acid contents of milk fat (en)
  • Interpretace výsledků experimentální kalibrace rutinních IR přístrojů pro měření látkového obsahu volných mastných kyselin (VMK) mléčného tuku (cs)
skos:prefLabel
  • Interpretace výsledků experimentální kalibrace rutinních IR přístrojů pro měření látkového obsahu volných mastných kyselin (VMK) mléčného tuku
  • The interpretation of experimental calibration results of routine IR instruments for determination of free fatty acid contents of milk fat (en)
  • Interpretace výsledků experimentální kalibrace rutinních IR přístrojů pro měření látkového obsahu volných mastných kyselin (VMK) mléčného tuku (cs)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/08:#0000133!RIV09-MSM-26788462
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1P05LA244), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 373014
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/08:#0000133
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • raw cow milk; fat; free fatty acids; infraanalyse; calibration (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [637B3D39575F]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 50
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Jedelská, Radoslava
  • Kopecký, Jaroslav
  • Genčurová, Václava
  • Motyčka, Z.
  • Černocký, M.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-7265
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software