About: Vliv doby zrání, pohlaví a jiných sledovaných ukazatelů na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • We analyzed the beef from 32 animals with approximately same age (bulls=11, heifers=11, steers=10). The meat was packed until vacuum and stored at 4 °C. There were determinate total count of mesophilic bacteria (CPM), coliform bacteria (KOLI), enterobacteria (EB), thermoresistant bacteria (TRM) and enterococci (EK), B.cereus, B.licheniformis, E.coli, E. coli O157, S.aureus, C.perfringens, L.monocytogenes and fungi in the samples of beef gravy. The statistical software SPSS for Windows 13.0 (ANOVA and Kruskal-Wallis test) was used for statistical evaluation of microbial indicators. The differences between the occurrence of microbiological groups (CPM, KOLI, EB, TRM) and the groups in line with sex (bulls, heifers, steers) weren´t statistically significant. There weren´t confirmed the influence of ageing length and animal age on microbial indicators as well. The occurrence of bacterial species was negative. (en)
  • Pro analýzu bylo použito maso od 32 zvířat (býci=11, jalovice=11, voli=10) s přibližnou stejnou délkou stáří. Maso bylo postupně vakuově zabaleno a uloženo ke zrání v lednici při průměrné teplotě 4 °C. Pro mikrobiologickou analýzu byly odebrány vzorky šťávy masa a stanoven celkový počet mezofilních mikroorganismů (CPM), koliformních (KOLI), enterobakterií (EB), termorezistentních (TRM) a enterokoků (EK). Z druhů byly sledovány: B.cereus, B.licheniformis, E.coli, E. coli O157, S.aureus, C.perfringens, L.monocytogenes a plísně. Pro statistické hodnocení byl využit software SPSS for Windows 13.0 (ANOVA a Kruskal-Wallisův test). Rozdíly mezi výskytem skupin mikroorganismů (CPM, KOLI, EB, TRM) a skupinami podle pohlaví (jalovice, býci, voli) nebyly statisticky průkazné. Rovněž se nepotvrdily rozdíly při různých délkách zrání masa nebo stáří zvířete na sledované mikrobiologické ukazatele. Plísně byly pozitivní v 10 případech. Přítomnost sledovaných bakteriálních druhů byla negativní u všech vzorků.
  • Pro analýzu bylo použito maso od 32 zvířat (býci=11, jalovice=11, voli=10) s přibližnou stejnou délkou stáří. Maso bylo postupně vakuově zabaleno a uloženo ke zrání v lednici při průměrné teplotě 4 °C. Pro mikrobiologickou analýzu byly odebrány vzorky šťávy masa a stanoven celkový počet mezofilních mikroorganismů (CPM), koliformních (KOLI), enterobakterií (EB), termorezistentních (TRM) a enterokoků (EK). Z druhů byly sledovány: B.cereus, B.licheniformis, E.coli, E. coli O157, S.aureus, C.perfringens, L.monocytogenes a plísně. Pro statistické hodnocení byl využit software SPSS for Windows 13.0 (ANOVA a Kruskal-Wallisův test). Rozdíly mezi výskytem skupin mikroorganismů (CPM, KOLI, EB, TRM) a skupinami podle pohlaví (jalovice, býci, voli) nebyly statisticky průkazné. Rovněž se nepotvrdily rozdíly při různých délkách zrání masa nebo stáří zvířete na sledované mikrobiologické ukazatele. Plísně byly pozitivní v 10 případech. Přítomnost sledovaných bakteriálních druhů byla negativní u všech vzorků. (cs)
Title
  • Vliv doby zrání, pohlaví a jiných sledovaných ukazatelů na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa
  • Vliv doby zrání, pohlaví a jiných sledovaných ukazatelů na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa (cs)
  • Influence of ageing time, sex and other observed parameters on microbial quality of beef (en)
skos:prefLabel
  • Vliv doby zrání, pohlaví a jiných sledovaných ukazatelů na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa
  • Vliv doby zrání, pohlaví a jiných sledovaných ukazatelů na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa (cs)
  • Influence of ageing time, sex and other observed parameters on microbial quality of beef (en)
skos:notation
  • RIV/26788462:_____/07:#0000034!RIV08-MSM-26788462
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 33-39
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2678846201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458249
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26788462:_____/07:#0000034
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • beef; microbiological indicators; dry matter; fat; protein; pH; ageing time; sex; statistical analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [621908B409BF]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 179
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vyletělová, Marcela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-7265
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software