About: Identifikace Bacillus sp. izolovaných z mlékárenských výrobků a výrobního zařízení pomocí PCR a MALDI-TOF MS.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Druhy Bacillus sp. patří mezi obávané zdravotně i technologicky rizikové aerobní sporulující bakterie vyskytující se v různých surovinách, potravinách a na výrobním zařízení. Bacily mohou být relativně rychle detekovány s vysokou spolehlivostí na úroveň rodu, druhu či kmene pomocí různých metod, včetně biologických, instrumentálních a biochemických. V této práci byly bacily, izolované z mlékárenských výrobků, surovin a výrobních zařízení, identifikovány na úroveň druhu pomocí polymerázové řetězové reakce (PCR) a MALDI - TOF hmotnostní spektrometrie (MALDI-TOF MS). Výsledky této práce mohou být použitelné při zajišťování jakosti nejenom mléka a mlékárenských výrobků, ale obecně při zajišťování hygienické úrovně potravinářských výrob, s využitím vhodné detekce technologicky rizikových mikroorganismů.
  • Druhy Bacillus sp. patří mezi obávané zdravotně i technologicky rizikové aerobní sporulující bakterie vyskytující se v různých surovinách, potravinách a na výrobním zařízení. Bacily mohou být relativně rychle detekovány s vysokou spolehlivostí na úroveň rodu, druhu či kmene pomocí různých metod, včetně biologických, instrumentálních a biochemických. V této práci byly bacily, izolované z mlékárenských výrobků, surovin a výrobních zařízení, identifikovány na úroveň druhu pomocí polymerázové řetězové reakce (PCR) a MALDI - TOF hmotnostní spektrometrie (MALDI-TOF MS). Výsledky této práce mohou být použitelné při zajišťování jakosti nejenom mléka a mlékárenských výrobků, ale obecně při zajišťování hygienické úrovně potravinářských výrob, s využitím vhodné detekce technologicky rizikových mikroorganismů. (cs)
  • Bacillus species belong to one the dreaded health and technologically risky aerobic spore-forming bacteria occurring in various raw materials, foods and on producing facility. Bacilli can be detected relatively quickly with high reliability at the genus, species or strain level using different methods; including biological, instrumental and biochemical methods. In this work, bacilli, which were isolated from dairy products, raw materials and processing equipment, were identified at species level by means of the polymerase chain reaction (PCR) and the MALDI - TOF Mass Spectrometry (MALDI-TOF MS). The results of this study may be useful for quality assurance not only milk and dairy products, but in general for ensuring the hygiene level of the other food productions, using a proper detection of technologically risk microorganisms. (en)
Title
  • Identifikace Bacillus sp. izolovaných z mlékárenských výrobků a výrobního zařízení pomocí PCR a MALDI-TOF MS.
  • Identifikace Bacillus sp. izolovaných z mlékárenských výrobků a výrobního zařízení pomocí PCR a MALDI-TOF MS. (cs)
  • Identification of Bacillus sp. isolated from dairy products and production facilities by PCR and MALDI-TOF MS. (en)
skos:prefLabel
  • Identifikace Bacillus sp. izolovaných z mlékárenských výrobků a výrobního zařízení pomocí PCR a MALDI-TOF MS.
  • Identifikace Bacillus sp. izolovaných z mlékárenských výrobků a výrobního zařízení pomocí PCR a MALDI-TOF MS. (cs)
  • Identification of Bacillus sp. isolated from dairy products and production facilities by PCR and MALDI-TOF MS. (en)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/14:#NE31!RIV15-MZE-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1210300)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 25
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 20339
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/14:#NE31
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Identification; Bacillus; isolates; dairy products; PCR; MALDI TOF MS (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EA156A11FF1A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy - Zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 146
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Purkrtová, S.
  • Hanušová, Jana
  • Jebavá, I.
  • Mühlhansová, A.
  • Šviráková, H.
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software