About: Gram-staining and other simple tests for differentiation of microorganisms     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Usability of simple biochemical and other microbiological tests for needs of dairy practice was tested on a file of 57 microorganisms isolated from raw milk, dairy products and vegetable juices. Gram-positive and Gram-negative bacteria and yeasts were distinguished by staining of microscopical preparation, KOH test and detection of L-alanine-aminopeptidase. Only microscope was able to distinguish between bacteria and yeasts. Metabolism of saccharides was tested by saccharide discs, agar with glucose or lactose, discs for detection of β-galactosidase or OF medium for differentiation between oxidative and fermentative metabolism. Saccharide discs were the best tool for categorization of microorganisms. Moreover, tests on katalase and oxidase were performed. (en)
  • Na souboru 57 mikroorganismů izolovaných ze syrového mléka, mléčných výrobků a zeleninových šťáv byla testována praktická využitelnost jednoduchých biochemických a dalších mikrobiologických testů pro potřeby mlékárenské praxe. Rozlišení Gram-pozitivních, Gram-negativních bakterií a kvasinek bylo prováděno pomocí barvení mikroskopického preparátu, KOH testem a detekcí L-alanin-aminopeptidasy. Bakterie a kvasinky bylo možné rozlišit pouze mikroskopicky. Metabolismus sacharidů byl sledován s využitím sacharidových disků, na agaru s glukosou nebo s laktosou, pomocí disků detekujících β-galaktosidasu či na OF mediu pro rozlišení oxidačního a fermentačního typu metabolismu. Pro diferenciaci mikroorganismů se nejlépe osvědčily sacharidové disky. Kromě toho byly provedeny testy na katalasu a oxidasu
  • Na souboru 57 mikroorganismů izolovaných ze syrového mléka, mléčných výrobků a zeleninových šťáv byla testována praktická využitelnost jednoduchých biochemických a dalších mikrobiologických testů pro potřeby mlékárenské praxe. Rozlišení Gram-pozitivních, Gram-negativních bakterií a kvasinek bylo prováděno pomocí barvení mikroskopického preparátu, KOH testem a detekcí L-alanin-aminopeptidasy. Bakterie a kvasinky bylo možné rozlišit pouze mikroskopicky. Metabolismus sacharidů byl sledován s využitím sacharidových disků, na agaru s glukosou nebo s laktosou, pomocí disků detekujících β-galaktosidasu či na OF mediu pro rozlišení oxidačního a fermentačního typu metabolismu. Pro diferenciaci mikroorganismů se nejlépe osvědčily sacharidové disky. Kromě toho byly provedeny testy na katalasu a oxidasu (cs)
Title
  • Gram-staining and other simple tests for differentiation of microorganisms (en)
  • Gramovo barvení a další jednoduché testy pro rozlišení mikroorganismů
  • Gramovo barvení a další jednoduché testy pro rozlišení mikroorganismů (cs)
skos:prefLabel
  • Gram-staining and other simple tests for differentiation of microorganisms (en)
  • Gramovo barvení a další jednoduché testy pro rozlišení mikroorganismů
  • Gramovo barvení a další jednoduché testy pro rozlišení mikroorganismů (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/13:NE15!RIV14-MZE-26722861
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(QJ1210300)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 141
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 76815
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/13:NE15
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • aminopeptidase; KOH test; fermentative properties (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FBEA9DC0E735]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy - Zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Němečková, Irena
  • Purkrtová, S.
  • Chramostová, Jana
  • Jebavá, I.
  • Muhlhansová, Andrea
issn
  • 1212-950X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software