Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo na základě experimentálních znalostí o interakcích mezi probiotiky a prebiotiky navrhnout a laboratorně připravit nové synbiotické fermentované mléčné výrobky. Připraveny byly 2 synbiotické fermentované nápoje a 3 synbiotické jogurty s obsahem fruktanů (Orafti P95) a kombinací základních kultur s doplňkovými kulturami s probiotickými vlastnostmi. Oba typy výrobků byly podrobeny 30-dennímu skladování, v průběhu kterého byl přibližně v sedmi-denních intervalech sledován počet mikroorganismů, pH a obsah prebiotik.
- Cílem práce bylo na základě experimentálních znalostí o interakcích mezi probiotiky a prebiotiky navrhnout a laboratorně připravit nové synbiotické fermentované mléčné výrobky. Připraveny byly 2 synbiotické fermentované nápoje a 3 synbiotické jogurty s obsahem fruktanů (Orafti P95) a kombinací základních kultur s doplňkovými kulturami s probiotickými vlastnostmi. Oba typy výrobků byly podrobeny 30-dennímu skladování, v průběhu kterého byl přibližně v sedmi-denních intervalech sledován počet mikroorganismů, pH a obsah prebiotik. (cs)
- The aim of this work was to design and to prepare new synbiotic fermented dairy products, based on experimental knowledge on the interactions between pro- and prebiotics. Two synbiotic fermented beverages and three synbiotic yogurts containing fructans (Orafti P95) and a combination of basic cultures and cultures with probiotic properties were prepared. Both, yogurts as well as fermented beverages were subjected to 30-days storage testing, during which bacterial counts, pH values and prebiotic content was monitored. (en)
|
Title
| - Vývoj mléčných synbiotických fermentovaných nápojů a jogurtů.
- Vývoj mléčných synbiotických fermentovaných nápojů a jogurtů. (cs)
- Development of synbiotic milk-based fermented beverages and yogurts. (en)
|
skos:prefLabel
| - Vývoj mléčných synbiotických fermentovaných nápojů a jogurtů.
- Vývoj mléčných synbiotických fermentovaných nápojů a jogurtů. (cs)
- Development of synbiotic milk-based fermented beverages and yogurts. (en)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/13:KU28!RIV14-MZE-26722861
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/13:KU28
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - synbiotics; fructans; storage; probiotics (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Mlékařské listy - Zpravodaj
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kunová, Gabriela
- Pechačová, Marta
- Peroutková, Jitka
- Bohačenko, I.
- Pinkrová, J.
|
issn
| |
number of pages
| |