About: Application of modified calibration samples with increased content of main components for calibration of IR analyzers to following of milk composition.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Metodika obsahuje návod na přípravu kalibračních vzorků se zvýšeným obsahem tuku, bílkovin a laktosy pro zajištění přesnosti měření IR přístrojů při analýzách mléka. Vzhledem k tomu, že modifikované vzorky mohou simulovat i složení technologicky zpracovaného meziproduktu v mlékárenských výrobách, je možné využít tyto vzorky i pro kontrolu IR analyzátorů mléka v mlékárnách jak při kontrole vstupní suroviny, tak při kontrole výrobního procesu.
  • Metodika obsahuje návod na přípravu kalibračních vzorků se zvýšeným obsahem tuku, bílkovin a laktosy pro zajištění přesnosti měření IR přístrojů při analýzách mléka. Vzhledem k tomu, že modifikované vzorky mohou simulovat i složení technologicky zpracovaného meziproduktu v mlékárenských výrobách, je možné využít tyto vzorky i pro kontrolu IR analyzátorů mléka v mlékárnách jak při kontrole vstupní suroviny, tak při kontrole výrobního procesu. (cs)
  • Methodics contains instructions for preparation of calibration samples with increased content of fat, protein and lactose to ensure accuracy of IR analyzers at milk analyses. Whereas the modified samples can simulate the composition technologically processed intermediate product in dairy production, it is possible to use these samples for control of the IR milk analyzers in dairies as for control of feedstock, as for control of the production process. (en)
Title
  • Application of modified calibration samples with increased content of main components for calibration of IR analyzers to following of milk composition. (en)
  • Využití modifikovaných kalibračních vzorků se zvýšeným obsahem základních složek při kalibraci IR přístrojů pro kontrolu složení mléka
  • Využití modifikovaných kalibračních vzorků se zvýšeným obsahem základních složek při kalibraci IR přístrojů pro kontrolu složení mléka (cs)
skos:prefLabel
  • Application of modified calibration samples with increased content of main components for calibration of IR analyzers to following of milk composition. (en)
  • Využití modifikovaných kalibračních vzorků se zvýšeným obsahem základních složek při kalibraci IR přístrojů pro kontrolu složení mléka
  • Využití modifikovaných kalibračních vzorků se zvýšeným obsahem základních složek při kalibraci IR přístrojů pro kontrolu složení mléka (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/12:ZNIRAN12!RIV13-MZE-26722861
  • SVS/2012/043482-G , Ústřední veterinární správa státní veterinární správy
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Státní veterinární správa České republiky Slezská 7, Praha 2, 120 56
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Odhadované ekonomické přínosy nového přístupu ke kalibraci IR přístrojů vycházejí z předpokladu, že objem produkovaného mléka se České republice pohybuje v posledních letech kolem hodnoty 2 600 000 tun/rok. Při odhadované průměrné ceně 8 Kč/kg se tak jedná o obchod ve výši 20,8 mld Kč. U takto vysokých částek je klíčovým faktorem důvěra smluvních stran ve správnost měření základních složek mléka. Výkupní ceny mléka jsou tvořeny dvoustrannými dohodami producentů a zpracovatelů a často obsahují kromě fixní částky na kilogram dodaného mléka též bonusy (případně postihy) za nadstandardní obsah tuku a bílkovin v mléce. Tento příplatek se pohybuje okolo 10 haléřů za navýšení tuku či bílkovin o 0,1%. V důsledku tedy může standardizovaná kalibrace vytvořená pomocí modifikovaných vzorků ušetřit v případě snížení odchylky kalibrace o 0,03 % oproti původní kalibrace ušetřit až 5 haléřů/kg mléka.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 179590
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/12:ZNIRAN12
http://linked.open...terniIdentifikace
  • ZNIRAN12
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Infrared; milk; calibration; FTIR (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F09BACF0F396]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Metodika obsahuje ucelené informace o přípravě referenčních materiálů se standardizovaným složením pro kalibraci IR přístrojů při kontrole mléka. Součástí jsou přesné podmínky přípravy (teplota, způsob chlazení, konzervace vzorku, atd.). Metodika je lokalizována u Výzkumného ústavu mlékárenského s.r.o., IČ 26722861 a Českomoravské společnosti chovatelů v souladu se smlouvou o uplatnění certifikované metodiky mezi Výzkumným ústavem mlékárenským (poskytovatel) a Českomoravskou společností chovatelů , IČ 26162539 (uživatel) z 5.12.2012, Kontakt:Ing. Ondřej Elich, tel: 235354551-2, elich@milcom-as.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Roubal, Petr
  • Elich, Ondřej
  • Hejtmánková, A.
  • Hejtmánková, K.
  • Švejcarová, Martina
  • Borková, Markéta
  • Pivec, V.
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software