Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Metodika je uceleným shrnutím vlivu bakteriofágové kontaminace ve výrobě mléčných výrobků, zejména sýrů a fermentovaných produktů. Upozorňuje na kritická místa, která jsou zdrojem fágové kontaminace, popisuje první příznaky rozpoznání přítomnosti fágů ve výrobě, včetně návrhu opatření. Jsou zde uvedeny metody stanovení bakteriofágů a podrobný postup metod, které jsou nejvhodnější pro využití v mlékárenských provozech.
- Metodika je uceleným shrnutím vlivu bakteriofágové kontaminace ve výrobě mléčných výrobků, zejména sýrů a fermentovaných produktů. Upozorňuje na kritická místa, která jsou zdrojem fágové kontaminace, popisuje první příznaky rozpoznání přítomnosti fágů ve výrobě, včetně návrhu opatření. Jsou zde uvedeny metody stanovení bakteriofágů a podrobný postup metod, které jsou nejvhodnější pro využití v mlékárenských provozech. (cs)
- The method comprehensively summarizes the influence of phage contamination in dairy processing, especially in cheese and fermented products. It points out some of critical places, which could be the source of phage contamination. It describes the first recognition signs of the presence of phages in dairy processing, including precaution proposals. It includes some of the phage determination methods suitable for use in dairy plants. (en)
|
Title
| - Detekce bakteriofágové kontaminace, určení kritických míst možného zdroje kontaminace, metodický postup potvrzení bakteriofága a eliminace vzniklých technologických problémů, včetně návrhu sanitačních opatření.
- Detekce bakteriofágové kontaminace, určení kritických míst možného zdroje kontaminace, metodický postup potvrzení bakteriofága a eliminace vzniklých technologických problémů, včetně návrhu sanitačních opatření. (cs)
- Detection of bacteriophage contamination, identification of the critical points of potential contamination sources, methodical procedures of phages confirmation and elimination of incurred technological problems including recommended sanitation precaution. (en)
|
skos:prefLabel
| - Detekce bakteriofágové kontaminace, určení kritických míst možného zdroje kontaminace, metodický postup potvrzení bakteriofága a eliminace vzniklých technologických problémů, včetně návrhu sanitačních opatření.
- Detekce bakteriofágové kontaminace, určení kritických míst možného zdroje kontaminace, metodický postup potvrzení bakteriofága a eliminace vzniklých technologických problémů, včetně návrhu sanitačních opatření. (cs)
- Detection of bacteriophage contamination, identification of the critical points of potential contamination sources, methodical procedures of phages confirmation and elimination of incurred technological problems including recommended sanitation precaution. (en)
|
skos:notation
| - Osvědčení 2012/042842-G SVS
- RIV/26722861:_____/12:ZNBAFA12!RIV13-MZE-26722861
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Státní veterinární správa České republiky Slezská 7, Praha 2, 120 56
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Ekonomický přínos pro uživatele je závislý na denním množství zpracovávaného mléka a na typu provozu (sýrárny, výroba kysaných mléčných výrobků. Na denzitě fága závisí rozsah škod. U středně velkých mlékáren zisk může činit řádově sta tisíce Kč, protože zavedení a používání metody není finančně náročné ve srovnání s finančními ztrátami, které bakteriofág působí.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/12:ZNBAFA12
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - bacteriophages; milk; phage-resistant culture (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Metodika podává ucelené informace v technologii fermentovaných výrobků a sýrů, uvádí postupy nutné dezinfekce včetně doporučených sanitačních prostředků a jejich optimálních koncentrací, dále vytipovaná problémová místa ve výrobě. V metodice jsou stanoveny mezní hodnoty kyselosti provozního zákysu, který lze použít ve výrobě. Metodika je lokalizována u Výzkumného ústavu mlékárenského s.r.o. a Českomoravské společnosti chovatelů v souladu se smlouvou o uplatnění certifikované metodiky mezi Výzkumným ústavem mlékárenským (poskytovatel) a Českomoravskou společností chovatelů , IČ 26162539 (uživatel) z 30.11.2011, odpovědná osoba: Ing.P.Roubal, CSc.
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kunová, Gabriela
- Šalaková, Alexandra
- Pechačová, Marta
- Peroutková, Jitka
|