About: Milk quality indicators: Milk technological properties     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The quality of cow's raw milk (milk composition, total bacteria counts, food-borne pathogens, somatic cell count, residues of inhibitory substances, freezing point, sensory, technological and other properties) is discussed. Knowledge of milk quality indicators and factors that affect them, are important for final quality and safety of milk. This chapter 5.11. - Milk technological properties – is about suitability of milk to technological processing in dependence on various abiotic and biotic factors. Especially titratable and actual acidity, cheeseability, fermentationability specific mass, thermostability and alcohol stability of milk proteins are evaluated. (en)
  • Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový počet mikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola 5.11. – Technologické vlastnosti mléka - pojednává o vhodnosti mléka k technologickému zpracování v závislosti na vybraných abiotických a biotických činitelích. Hodnoceny jsou zejména titrační a aktivní kyselost, syřitelnost, kysací schopnost mléka, specifická hmotnost, termostabilita a alkoholová stabilita mléčných bílkovin.
  • Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový počet mikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola 5.11. – Technologické vlastnosti mléka - pojednává o vhodnosti mléka k technologickému zpracování v závislosti na vybraných abiotických a biotických činitelích. Hodnoceny jsou zejména titrační a aktivní kyselost, syřitelnost, kysací schopnost mléka, specifická hmotnost, termostabilita a alkoholová stabilita mléčných bílkovin. (cs)
Title
  • Milk quality indicators: Milk technological properties (en)
  • Jakostní ukazatele mléka: Technologické vlastnosti mléka
  • Jakostní ukazatele mléka: Technologické vlastnosti mléka (cs)
skos:prefLabel
  • Milk quality indicators: Milk technological properties (en)
  • Jakostní ukazatele mléka: Technologické vlastnosti mléka
  • Jakostní ukazatele mléka: Technologické vlastnosti mléka (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/12:ZCTECH12!RIV13-MZE-26722861
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1210301)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 143437
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/12:ZCTECH12
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cow milk; protein polymorphism; milk acidity; milk fermentation ability; thermostability; alcohol stability; rennet coagulation time; free fatty acids (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8083B6C6FA05]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mléko: produkce a kvalita
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Vyletělová, Marcela
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7394-383-7
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software