Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový počet mikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola 6. - Kontrola jakosti mléka - pojednává o limitech, metodách a jejich principech v systému kontroly kvality syrového kravského mléka ve vazbě na potravinářskou legislativu ČR a EU. Zdůrazněn je význam důležitých kvalitativních ukazatelů v kontrole bezpečnosti mléčného potravinového řetězce jako jsou počet somatických buněk, celkový počet mikroorganismů, počty technologických bakteriálních skupin a rezidua inhibičních látek.
- Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový počet mikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola 6. - Kontrola jakosti mléka - pojednává o limitech, metodách a jejich principech v systému kontroly kvality syrového kravského mléka ve vazbě na potravinářskou legislativu ČR a EU. Zdůrazněn je význam důležitých kvalitativních ukazatelů v kontrole bezpečnosti mléčného potravinového řetězce jako jsou počet somatických buněk, celkový počet mikroorganismů, počty technologických bakteriálních skupin a rezidua inhibičních látek. (cs)
- The quality of cow's raw milk (milk composition, total bacteria counts, food-borne pathogens, somatic cell count, residues of inhibitory substances, freezing point, sensory, technological and other properties) is discussed. Knowledge of milk quality indicators and factors that affect them, are important for final quality and safety of milk. This chapter 6. – Milk quality control – is about limits, methods and their principles in the system of raw cow milk quality control in the connection to food legislation in CR and EU. The importance of essential quality indicators in control of milk food chain safety such as somatic cell count, total count of microflora, numbers of technological bacterial groups and residues of inhibitory substances is accented. (en)
|
Title
| - Kontrola jakosti mléka
- Kontrola jakosti mléka (cs)
- Milk quality control (en)
|
skos:prefLabel
| - Kontrola jakosti mléka
- Kontrola jakosti mléka (cs)
- Milk quality control (en)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/12:ZCJAST12!RIV13-MZE-26722861
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/12:ZCJAST12
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - cow milk; total count of mesophilic microorganisms; somatic cell count; chemical composition; milk freezing point depression; residues of inhibitory substances (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Mléko: produkce a kvalita
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hanuš, Oto
- Vyletělová, Marcela
- Jeřábková, J.
|
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
|
https://schema.org/isbn
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |