Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Whey proteins exhibit plenty of positive effects on human organism, e.g. they are an excellent source of essential amino-acids, they are able to bind some vitamins thereby protect them from oxidation, they can inhibit proliferation of tumour cells, which could be utilized as a prevention of some types of cancer, they have proven antivirus and antibacterial properties. During digestion of whey proteins shorter peptides are formed. These peptides have immunomodulatory, antivirus and other desirable effects, as well. Technologically important properties of whey proteins are e.g. ability to form gels and to stabilize emulsions and foams, which can be exploited to improve texture of dairy products. (en)
- Syrovátkové bílkoviny vykazují řadu příznivých účinků na lidský organismus. Jsou výborným zdrojem esenciálních aminokyselin, váží některé vitaminy a tím je chrání před oxidací, mohou potlačovat dělení nádorových buněk, mají prokázané antivirové a antibakteriální vlastnosti. Během trávení syrovátkových bílkovin vznikají kratší peptidy, které mají rovněž imunomodulační, antivirové a další žádoucí vlastnosti. Mezi technologicky významné vlastnosti syrovátkových bílkovin patří schopnost tvořit gely a stabilizovat emulze a pěny, čehož se může využít ke zlepšení textury mléčných výrobků.
- Syrovátkové bílkoviny vykazují řadu příznivých účinků na lidský organismus. Jsou výborným zdrojem esenciálních aminokyselin, váží některé vitaminy a tím je chrání před oxidací, mohou potlačovat dělení nádorových buněk, mají prokázané antivirové a antibakteriální vlastnosti. Během trávení syrovátkových bílkovin vznikají kratší peptidy, které mají rovněž imunomodulační, antivirové a další žádoucí vlastnosti. Mezi technologicky významné vlastnosti syrovátkových bílkovin patří schopnost tvořit gely a stabilizovat emulze a pěny, čehož se může využít ke zlepšení textury mléčných výrobků. (cs)
|
Title
| - Syrovátkové bílkoviny jako surovina pro výrobu funkčních potravin
- Syrovátkové bílkoviny jako surovina pro výrobu funkčních potravin (cs)
- Whey proteins as a raw material for production of functional foods (en)
|
skos:prefLabel
| - Syrovátkové bílkoviny jako surovina pro výrobu funkčních potravin
- Syrovátkové bílkoviny jako surovina pro výrobu funkčních potravin (cs)
- Whey proteins as a raw material for production of functional foods (en)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/11:ZPROTE11!RIV12-MZE-26722861
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/11:ZPROTE11
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk protein; prevention civilizing disorder; rheological properties (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Němečková, Irena
- Hanušová, J.
|
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |