About: Growth of lactic acid bacteria in milk enriched with bio-active substances     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • In this work was monitored growth of some strains of lactic acid bacteria from the genus Lactobacillus. Enriched milk with an addition of bio-active substances, omeg-3 polyunsaturated fatty acids, evening primrose oil in dried form, soya milk, malt extract and wheat germs, was used as substrate for testing. After fermentation were measured bacterial density, active acidity and content of organic acids. Sensory analysis of final substrates was observed too. (en)
  • V této práci byl sledován růst vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení, konkrétně rod Lactobacillus. Jako substrát bylo použito mléko obohacené o bioaktivní látky. Testován byl přídavek omega-3-polynenasycených mastných kyselin, pupalkového oleje v sušené formě, sojového mléka, sladového výtažku a pšeničných klíčků. Po fermentaci byly substráty hodnoceny dle denzity mikroorganismů, aktivní kyselosti, obsahu organických kyselin a zároveň bylo provedeno senzorické hodnocení.
  • V této práci byl sledován růst vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení, konkrétně rod Lactobacillus. Jako substrát bylo použito mléko obohacené o bioaktivní látky. Testován byl přídavek omega-3-polynenasycených mastných kyselin, pupalkového oleje v sušené formě, sojového mléka, sladového výtažku a pšeničných klíčků. Po fermentaci byly substráty hodnoceny dle denzity mikroorganismů, aktivní kyselosti, obsahu organických kyselin a zároveň bylo provedeno senzorické hodnocení. (cs)
Title
  • Growth of lactic acid bacteria in milk enriched with bio-active substances (en)
  • Růst bakterií mléčného kvašení v mléce fortifikovaném bioaktivními látkami
  • Růst bakterií mléčného kvašení v mléce fortifikovaném bioaktivními látkami (cs)
skos:prefLabel
  • Growth of lactic acid bacteria in milk enriched with bio-active substances (en)
  • Růst bakterií mléčného kvašení v mléce fortifikovaném bioaktivními látkami
  • Růst bakterií mléčného kvašení v mléce fortifikovaném bioaktivními látkami (cs)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/11:JBIOLA11!RIV12-MSM-26722861
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 126
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 227949
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/11:JBIOLA11
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Lactobacillus; fortification; bio-active substances (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [647674CFD868]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2011
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Šalaková, Alexandra
  • Pechačová, Marta
  • Peroutková, Jitka
  • Kejmarová, Marie
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software