Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Verified technology is focused on the preparation of special starter Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii for applications in fermented milk. The addition of propionic bacteria is a major benefit because of the high content of biologically active B vitamins (B6, B12, folic acid), which positively affect the development of the fetus in the prenatal period, preventing damage to the nervous system participates in the formation of red blood cells and platelets and facilitates rapid restoration of the mucosa. It was designed and realized a procedure to extend the shelf life of liquid bacterial components on the principle of shock freezing and keeping at low temperatures and the interaction of cryoprotective preparations. (en)
- Ověřená technologie je zaměřena na přípravu speciální mlékařské kultury Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii pro aplikace do kysaných mléčných výrobků. Přídavek propionových bakterií je významným benefitem z důvodu vyššího obsahu biologicky aktivních vitamínů řady B (B 6, B 12, kyseliny listové), které příznivě ovlivňují vývoj plodu v prenatálním období, zabraňují poškození nervové soustavy, účastní se na tvorbě červených krvinek a krevních destiček a napomáhá rychlé obnově sliznic. Byl navržen a zrealizován postup, jak prodloužit trvanlivost tekuté bakteriální složky na principu šokového zmražení a úchovy při nízkých teplotách za spolupůsobení kryoprotekčních přípravků.
- Ověřená technologie je zaměřena na přípravu speciální mlékařské kultury Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii pro aplikace do kysaných mléčných výrobků. Přídavek propionových bakterií je významným benefitem z důvodu vyššího obsahu biologicky aktivních vitamínů řady B (B 6, B 12, kyseliny listové), které příznivě ovlivňují vývoj plodu v prenatálním období, zabraňují poškození nervové soustavy, účastní se na tvorbě červených krvinek a krevních destiček a napomáhá rychlé obnově sliznic. Byl navržen a zrealizován postup, jak prodloužit trvanlivost tekuté bakteriální složky na principu šokového zmražení a úchovy při nízkých teplotách za spolupůsobení kryoprotekčních přípravků. (cs)
|
Title
| - Mlékařská kultura Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii s prodlouženou dobou minimální trvanlivosti
- Mlékařská kultura Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii s prodlouženou dobou minimální trvanlivosti (cs)
- Dairy starter Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii with enhanced shelf life (en)
|
skos:prefLabel
| - Mlékařská kultura Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii s prodlouženou dobou minimální trvanlivosti
- Mlékařská kultura Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii s prodlouženou dobou minimální trvanlivosti (cs)
- Dairy starter Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii with enhanced shelf life (en)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/10:TPROPI10!RIV11-MSM-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Od zavedení výroby se vyrábí produktu asi 300 litrů ročně v celkové hodnotě 300 000 Kč; tj. pro inokulaci 1 500 000 litrů fermentovaného mléčného výrobku
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/10:TPROPI10
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - starter; Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Ověřená technologie archivována ve VÚM s.r.o. (poskytovatel) Technologie ověřena a zavedena ve společnosti MILCOM a.s. (uživatel) Smlouva z 22.12.2010
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Výstupem ověřené technologie je výrobek: Mlékařská kultura Laktoflora propionová
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Drbohlav, Jan
- Nehyba, Antonín
- Šalaková, Alexandra
- Pechačová, Marta
- Peroutková, Jitka
- Kejmarová, Marie
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |