About: Mlékařská kultura Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii s prodlouženou dobou minimální trvanlivosti     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Verified technology is focused on the preparation of special starter Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii for applications in fermented milk. The addition of propionic bacteria is a major benefit because of the high content of biologically active B vitamins (B6, B12, folic acid), which positively affect the development of the fetus in the prenatal period, preventing damage to the nervous system participates in the formation of red blood cells and platelets and facilitates rapid restoration of the mucosa. It was designed and realized a procedure to extend the shelf life of liquid bacterial components on the principle of shock freezing and keeping at low temperatures and the interaction of cryoprotective preparations. (en)
  • Ověřená technologie je zaměřena na přípravu speciální mlékařské kultury Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii pro aplikace do kysaných mléčných výrobků. Přídavek propionových bakterií je významným benefitem z důvodu vyššího obsahu biologicky aktivních vitamínů řady B (B 6, B 12, kyseliny listové), které příznivě ovlivňují vývoj plodu v prenatálním období, zabraňují poškození nervové soustavy, účastní se na tvorbě červených krvinek a krevních destiček a napomáhá rychlé obnově sliznic. Byl navržen a zrealizován postup, jak prodloužit trvanlivost tekuté bakteriální složky na principu šokového zmražení a úchovy při nízkých teplotách za spolupůsobení kryoprotekčních přípravků.
  • Ověřená technologie je zaměřena na přípravu speciální mlékařské kultury Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii pro aplikace do kysaných mléčných výrobků. Přídavek propionových bakterií je významným benefitem z důvodu vyššího obsahu biologicky aktivních vitamínů řady B (B 6, B 12, kyseliny listové), které příznivě ovlivňují vývoj plodu v prenatálním období, zabraňují poškození nervové soustavy, účastní se na tvorbě červených krvinek a krevních destiček a napomáhá rychlé obnově sliznic. Byl navržen a zrealizován postup, jak prodloužit trvanlivost tekuté bakteriální složky na principu šokového zmražení a úchovy při nízkých teplotách za spolupůsobení kryoprotekčních přípravků. (cs)
Title
  • Mlékařská kultura Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii s prodlouženou dobou minimální trvanlivosti
  • Mlékařská kultura Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii s prodlouženou dobou minimální trvanlivosti (cs)
  • Dairy starter Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii with enhanced shelf life (en)
skos:prefLabel
  • Mlékařská kultura Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii s prodlouženou dobou minimální trvanlivosti
  • Mlékařská kultura Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii s prodlouženou dobou minimální trvanlivosti (cs)
  • Dairy starter Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii with enhanced shelf life (en)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/10:TPROPI10!RIV11-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Od zavedení výroby se vyrábí produktu asi 300 litrů ročně v celkové hodnotě 300 000 Kč; tj. pro inokulaci 1 500 000 litrů fermentovaného mléčného výrobku
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 271642
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/10:TPROPI10
http://linked.open...terniIdentifikace
  • TPROPI10
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • starter; Propionibacterium freidenreichii subsp. shermanii (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [015263E83D4B]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Ověřená technologie archivována ve VÚM s.r.o. (poskytovatel) Technologie ověřena a zavedena ve společnosti MILCOM a.s. (uživatel) Smlouva z 22.12.2010
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Výstupem ověřené technologie je výrobek: Mlékařská kultura Laktoflora propionová
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Drbohlav, Jan
  • Nehyba, Antonín
  • Šalaková, Alexandra
  • Pechačová, Marta
  • Peroutková, Jitka
  • Kejmarová, Marie
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software