About: B. cereus a další bacily v mléce – význam pro mlékárenské technologie     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Zástupci rodu Bacillus jsou významnými představiteli technologicky nežádoucích a patogenních mikroorganismů. Protože jsou schopné tvořit vysoce rezistentní spory, mohou přežít pasterační záhřev a dostat se tak do finálních mléčných výrobků. Díky své schopnosti tvořit proteolytické a lipolytické enzymy mohou způsobovat kažení, a to zejména nefermentovaných mléčných výrobků. Riziko nežádoucích aktivit bacilů může být sníženo např. modifikací atmosféry, přídavkem antimikrobiálních látek nebo vyvoláním klíčení spor (vysokotlakým ošetřením, přídavkem klíčidel) ve spojení s následným tepelným ošetřením. Kroměřížské mlékařské dny 2010, 6. – 7. 10. 2010, Kroměříž, ČR. Sborník str. 91 – 95, vydal Kromilk, a.s., 6. 10. 2010.
  • Zástupci rodu Bacillus jsou významnými představiteli technologicky nežádoucích a patogenních mikroorganismů. Protože jsou schopné tvořit vysoce rezistentní spory, mohou přežít pasterační záhřev a dostat se tak do finálních mléčných výrobků. Díky své schopnosti tvořit proteolytické a lipolytické enzymy mohou způsobovat kažení, a to zejména nefermentovaných mléčných výrobků. Riziko nežádoucích aktivit bacilů může být sníženo např. modifikací atmosféry, přídavkem antimikrobiálních látek nebo vyvoláním klíčení spor (vysokotlakým ošetřením, přídavkem klíčidel) ve spojení s následným tepelným ošetřením. Kroměřížské mlékařské dny 2010, 6. – 7. 10. 2010, Kroměříž, ČR. Sborník str. 91 – 95, vydal Kromilk, a.s., 6. 10. 2010. (cs)
  • Bacillus species are important representatives of spoilage and pathogenic microorganisms. Due to their ability to form highly resistant spores they can survive pasteurization and get to the final dairy products. And due to their ability to form proteolytic and lipolytic enzymes they can cause spoilage, especially of non-fermented dairy products. Risk of undesirable activities can be lowered by modification of atmosphere, adition of antimicrobial active compounds or induction of germination (by high pressure treatment or by germinant adition) in connection with subsequent heat treatment. Kroměřížské mlékařské dny 2010, 6. – 7. 10. 2010, Kroměříž, ČR. Sborník str. 91 – 95, vydal Kromilk, a.s., 6. 10. 2010. (en)
Title
  • B. cereus a další bacily v mléce – význam pro mlékárenské technologie
  • B. cereus a další bacily v mléce – význam pro mlékárenské technologie (cs)
  • B. cereus and other bacilli in milk – importance for dairy technologies (en)
skos:prefLabel
  • B. cereus a další bacily v mléce – význam pro mlékárenské technologie
  • B. cereus a další bacily v mléce – význam pro mlékárenské technologie (cs)
  • B. cereus and other bacilli in milk – importance for dairy technologies (en)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/10:CEREUS10!RIV11-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06048), Z(MSM2672286101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 248329
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/10:CEREUS10
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Bacillus; Bacillus cereus; spoilage; preventive measures; heat-resistance (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3DBA8C4B5C85]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Němečková, Irena
  • Roubal, Petr
  • Solichová, K.
  • Uhrová, B.
  • Plocková, M.
  • Pechačová, Martina
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software