Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Milk, especially fermented milk, is a food with many important health and nutritive properties. Application of probiotic starter cultures with preventive and protective properties on human health is optimal. This issue question is solved as the subject of the research project MŠM 2672286101 already several years. Attention was paid to stage CCDM 922 strain of Enterococcus faecium in this period. Our aim was to examine the laboratory verified probiotic properties of this strain and other selected strains by a metabolic test under in vivo conditions. Thus continue the clinical studies performed by the National Institute of Public Health in Prague. (en)
- Mléko, zejména fermentované, je potravina s celou řadou významných zdravotních a nutričních vlastností. Optimální je použití probiotických zákysových kultur, které mají preventivní, ale i ochranné schopnosti v působnosti na lidské zdraví. Tato problematika je již po několik let řešena v rámci výzkumného záměru MŠM 2672286101. V této etapě byla pozornost zaměřena na kmen Enterococcus faecium CCDM 922. Naším cílem bylo prověřit laboratorně ověřené probiotické vlastnosti tohoto kmene a dalších vybraných zástupců kmenů bakterií mléčného kvašení v podmínkách in vivo formou metabolického testu a tak navázat na klinickou studii konanou Státním zdravotním ústavem v Praze.
- Mléko, zejména fermentované, je potravina s celou řadou významných zdravotních a nutričních vlastností. Optimální je použití probiotických zákysových kultur, které mají preventivní, ale i ochranné schopnosti v působnosti na lidské zdraví. Tato problematika je již po několik let řešena v rámci výzkumného záměru MŠM 2672286101. V této etapě byla pozornost zaměřena na kmen Enterococcus faecium CCDM 922. Naším cílem bylo prověřit laboratorně ověřené probiotické vlastnosti tohoto kmene a dalších vybraných zástupců kmenů bakterií mléčného kvašení v podmínkách in vivo formou metabolického testu a tak navázat na klinickou studii konanou Státním zdravotním ústavem v Praze. (cs)
|
Title
| - Výzkum probiotických mikroorganismů a jejich vliv na lidský organismus
- Research of probiotic microorganisms and their influence on human organism (en)
- Výzkum probiotických mikroorganismů a jejich vliv na lidský organismus (cs)
|
skos:prefLabel
| - Výzkum probiotických mikroorganismů a jejich vliv na lidský organismus
- Research of probiotic microorganisms and their influence on human organism (en)
- Výzkum probiotických mikroorganismů a jejich vliv na lidský organismus (cs)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/09:PROBIO09!RIV10-MSM-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/09:PROBIO09
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - nutritive properties of fermented milk; probiotic starter cultures (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Drbohlav, Jan
- Šalaková, Alexandra
- Pechačová, Marta
- Peroutková, Jitka
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |