About: Workshop pro vedoucí laboratoří a laborantky mlékárenského průmyslu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Mikrobiologie – Mikrobiologické normy. Časté chyby v mikrobiologické práci. Živné půdy. Praktické ukázky nakultivovaných ploten E.coli, coliformních, CPM, plísně, clostridia. Ředění k detekci různých skupin mikroorganizmů. Mikrobitesty – ukázka možnosti použití. Příprava vzorků k rozborům včetně stanovení. Příprava mikrobiologických preparátů včetně vyhodnocení. Kvantitativní stanovení rodu Clostridium. Čisté mlékařské kultury, jejich užití a kontrola v praxi Metrologie v laboratoři Chemie mléka - Metody stanovení komponent mléčné sušiny (tuk, sušina, bílkoviny, laktóza), normované metody. Zásady správného provádění butyrometrických metod a praktické předvedení. Zásady správné přípravy vzorků před rozborem. Pokyny pro gravimetrické stanovení sušiny mléka a mléčných výrobků. Titrační kyselost mléka a mléčných výrobků a různé možnosti jejího vyjádření.
  • Mikrobiologie – Mikrobiologické normy. Časté chyby v mikrobiologické práci. Živné půdy. Praktické ukázky nakultivovaných ploten E.coli, coliformních, CPM, plísně, clostridia. Ředění k detekci různých skupin mikroorganizmů. Mikrobitesty – ukázka možnosti použití. Příprava vzorků k rozborům včetně stanovení. Příprava mikrobiologických preparátů včetně vyhodnocení. Kvantitativní stanovení rodu Clostridium. Čisté mlékařské kultury, jejich užití a kontrola v praxi Metrologie v laboratoři Chemie mléka - Metody stanovení komponent mléčné sušiny (tuk, sušina, bílkoviny, laktóza), normované metody. Zásady správného provádění butyrometrických metod a praktické předvedení. Zásady správné přípravy vzorků před rozborem. Pokyny pro gravimetrické stanovení sušiny mléka a mléčných výrobků. Titrační kyselost mléka a mléčných výrobků a různé možnosti jejího vyjádření. (cs)
  • Microbiology – Microbiological standards. Frequent errors in microbiological work. Culture media. Demonstration of cultivated plates of E. coli, coliforms, total count of microorganisms and Clostridium genus. Dilution for detection of various microbiological groups . Microbitests – demonstration of using in different way. The sampling for both the analysis and the determination. The setup of microbiological preparations and interpretation. Quantitative determination of Clostridium genus. Dairy starters – their application and check in praxis. Metrology in laboratory Milk chemistry – Measurement of milk total solids composition as fat, protein, lactose, standards methods. Principles of correct application of butyrometric methods and demonstration. Principles of correct sampling before analysis. Instructions for gravimetric determination of total solids of milk and milk products. Titratable acidity of milk and milk products and different possibilities for its expression. (en)
Title
  • Workshop pro vedoucí laboratoří a laborantky mlékárenského průmyslu
  • Workshop pro vedoucí laboratoří a laborantky mlékárenského průmyslu (cs)
  • Workshop for laboratory managers and workers from dairy industry (en)
skos:prefLabel
  • Workshop pro vedoucí laboratoří a laborantky mlékárenského průmyslu
  • Workshop pro vedoucí laboratoří a laborantky mlékárenského průmyslu (cs)
  • Workshop for laboratory managers and workers from dairy industry (en)
skos:notation
  • RIV/26722861:_____/07:WORP1007!RIV08-MSM-26722861
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2672286101)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 461404
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722861:_____/07:WORP1007
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • microbiological and chemical methods; dairy starters; metrology in laboratory (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [72BC135689B1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • VÚM s.r.o., Praha 6, Ke Dvoru 12a
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Binder, Michael
  • Šalaková, Alexandra
  • Elich, Ondřej
  • Pechačová, Marta
  • Peroutková, Jitka
  • Marková, Marie
  • Hofer, Jiří
  • Motyčková, Markéta
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software