About: Metodika tepelně hydraulických výpočtových kódů pro analýzy událostí typu malá LOCA na podkladě výsledků testů provedených na integrálních experimentálních zařízeních     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The methodology designated for SONS needs in licensing of Chapter 15 “Accident Analyses” of Preliminary and Final Safety Analysis Reports of nuclear power plants operated or planned in the Czech Republic is based on the international and CV Rez results obtained in process of thermal-hydraulic system codes validation. The computer codes in question are available to SONS under agreement between SONS and USNRC on Code Application and Maintenance Program (CAMP). The methodology covers the procedures used for the quantification of the level of agreement between experimental and calculated data in the initial steady state and during the transient initiated by small break loss of coolant accident. At the steady state level it is required that calculated data agree the experimental ones considering measurement accuracy. At the transient level Fast Fourier Transform Based Method provides the means and criteria for code - experimental data accuracy evaluation. (en)
  • Metodika je výstupem řešení projektu Technologické agentury České republiky ev. č. 2012TA02021135 „Validace výpočtového kódu TRACE pro analýzy událostí typu malá LOCA na podkladě experimentu CL-4.1-03 provedeného na stendu PSB-VVER.“ Metodika určená pro potřeby SÚJB při vytváření nástrojů pro hodnocení Dílu 15 „Bezpečnostní rozbory“ předběžných a předprovozních bezpečnostních zpráv JE provozovaných nebo plánovaných v ČR vychází ze zahraničních i vlastních výsledků dosažených při validaci systémových tepelně hydraulických kódů, které má SÚJB k dispozici v rámci smlouvy mezi SÚJB a USNRC (Smlouva o používání a údržbě výpočtových kódů – Code Application and Maintenance Program (CAMP)). Zpráva obsahuje popis jednotlivých kroků metodiky spolu s odkazy na konkrétní aplikaci této metodiky. V klíčových krocích metodiky je pro kvalifikovaný výběr parametrů procesu provedeno kvantitativní hodnocení míry shody spočtených a měřených parametrů, a to jak na úrovni stacionárních stavů, tak na úrovni přechodových procesů. V případě kvantitativního hodnocení míry shody spočtených a měřených parametrů ve výchozím stacionárním stavu se požaduje, aby výsledky výpočtu souhlasily s výsledky měření při uvážení chyby měření jednotlivých parametrů. V případě kvantitativního hodnocení míry shody spočtených a měřených parametrů v průběhu přechodového procesu je aplikována metoda založená na rychlé Fourierově transformaci a požaduje se , aby byla splněna příslušná kritéria přijatelnosti.
  • Metodika je výstupem řešení projektu Technologické agentury České republiky ev. č. 2012TA02021135 „Validace výpočtového kódu TRACE pro analýzy událostí typu malá LOCA na podkladě experimentu CL-4.1-03 provedeného na stendu PSB-VVER.“ Metodika určená pro potřeby SÚJB při vytváření nástrojů pro hodnocení Dílu 15 „Bezpečnostní rozbory“ předběžných a předprovozních bezpečnostních zpráv JE provozovaných nebo plánovaných v ČR vychází ze zahraničních i vlastních výsledků dosažených při validaci systémových tepelně hydraulických kódů, které má SÚJB k dispozici v rámci smlouvy mezi SÚJB a USNRC (Smlouva o používání a údržbě výpočtových kódů – Code Application and Maintenance Program (CAMP)). Zpráva obsahuje popis jednotlivých kroků metodiky spolu s odkazy na konkrétní aplikaci této metodiky. V klíčových krocích metodiky je pro kvalifikovaný výběr parametrů procesu provedeno kvantitativní hodnocení míry shody spočtených a měřených parametrů, a to jak na úrovni stacionárních stavů, tak na úrovni přechodových procesů. V případě kvantitativního hodnocení míry shody spočtených a měřených parametrů ve výchozím stacionárním stavu se požaduje, aby výsledky výpočtu souhlasily s výsledky měření při uvážení chyby měření jednotlivých parametrů. V případě kvantitativního hodnocení míry shody spočtených a měřených parametrů v průběhu přechodového procesu je aplikována metoda založená na rychlé Fourierově transformaci a požaduje se , aby byla splněna příslušná kritéria přijatelnosti. (cs)
Title
  • Metodika tepelně hydraulických výpočtových kódů pro analýzy událostí typu malá LOCA na podkladě výsledků testů provedených na integrálních experimentálních zařízeních
  • Metodika tepelně hydraulických výpočtových kódů pro analýzy událostí typu malá LOCA na podkladě výsledků testů provedených na integrálních experimentálních zařízeních (cs)
  • Validation of thermal-hyraulic system computer codes for SBLOCA analyses using experimental data from integral effects test facilities (en)
skos:prefLabel
  • Metodika tepelně hydraulických výpočtových kódů pro analýzy událostí typu malá LOCA na podkladě výsledků testů provedených na integrálních experimentálních zařízeních
  • Metodika tepelně hydraulických výpočtových kódů pro analýzy událostí typu malá LOCA na podkladě výsledků testů provedených na integrálních experimentálních zařízeních (cs)
  • Validation of thermal-hyraulic system computer codes for SBLOCA analyses using experimental data from integral effects test facilities (en)
skos:notation
  • RIV/26722445:_____/13:#0000815!RIV14-TA0-26722445
  • SÚJB/OA/28227/2013
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA02021135)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • SÚJB
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Očekávané přínosy v příštích 5 letech - 1 mil. Kč.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 87878
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722445:_____/13:#0000815
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Metodika SB LOCA
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • thermal hydraulics; loss of coolant accident; safety (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C36E91E89D75]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Metodika pro vyhodnocení míry shody spočtených a měřených veličin časového průběhu procesu simulujícího podmínky malého úniku chladiva z primárního okruhu reaktoru. Příslušný experiment (označení CL-4.1-03) byl proveden na stendu PSB-VVER, který představuje model vybraných komponent primárního a sekundárního okruhu jaderného bloku s VVER-1000. Výsledek je předmětem smlouvy s TAČR č. 2012TA02021135.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pernica, Rostislav
  • Kynčl, Miloš
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software