About: Study of corrosion processes for deep geological repository in the Czech Republic     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Currently radioactive materials widely used in many applications (eg, medicine, industry and particularly the production of electricity). In all these activities produce wastes of different activity. One of the widely used options on how to deal with radioactive waste is their final disposal in permanent repositories. The Czech Republic is planning to build a deep geological repository. Its objective is to provide long-term isolation of radionuclides from the environment. Engineering barriers are one of the main protections against release of radionuclides into the environment and are part of research and development work in the project preparation and construction of a deep geological repository. This paper focuses on the study of electrochemical corrosion and its methodology with regard to external influences structural materials storage casks that are the subject of the research activities of the laboratory for geological disposal of radioactive waste in the project drying and gives an overview of the current state and future research activities of the laboratory. (en)
  • V současné době jsou radioaktivní materiály rozsáhle využívány v mnoha aplikacích (např. lékařství, průmysl a především výroba elektrické energie). Při všech těchto činnostech vznikají odpady o různé aktivitě. Jednou z široce používaných možností, jak naložit s radioaktivními odpady je jejich definitivní uložení v trvalých úložištích. Pro ukončení palivového cyklu v ČR se plánuje vybudování hlubinného úložiště. Jeho cílem je zabezpečit dlouhodobou izolaci radionuklidů od okolního prostředí. Inženýrské bariéry představují jednu z hlavních ochran proti úniku radionuklidů do životního prostředí a jsou součástí výzkumně-vývojových prací v projektu přípravy a konstrukce hlubinného úložiště pro ukončení palivového cyklu. Tento příspěvek se zaměřuje na elektrochemické studium koroze a jeho metodiku s ohledem na vnější vlivy konstrukčních materiálů úložných obalových souborů, které jsou předmětem výzkumné aktivity laboratoře pro geologické ukládání radioaktivního odpadu v projektu SUSEN a podává přehled o současném stavu a budoucích výzkumných aktivitách této laboratoře.
  • V současné době jsou radioaktivní materiály rozsáhle využívány v mnoha aplikacích (např. lékařství, průmysl a především výroba elektrické energie). Při všech těchto činnostech vznikají odpady o různé aktivitě. Jednou z široce používaných možností, jak naložit s radioaktivními odpady je jejich definitivní uložení v trvalých úložištích. Pro ukončení palivového cyklu v ČR se plánuje vybudování hlubinného úložiště. Jeho cílem je zabezpečit dlouhodobou izolaci radionuklidů od okolního prostředí. Inženýrské bariéry představují jednu z hlavních ochran proti úniku radionuklidů do životního prostředí a jsou součástí výzkumně-vývojových prací v projektu přípravy a konstrukce hlubinného úložiště pro ukončení palivového cyklu. Tento příspěvek se zaměřuje na elektrochemické studium koroze a jeho metodiku s ohledem na vnější vlivy konstrukčních materiálů úložných obalových souborů, které jsou předmětem výzkumné aktivity laboratoře pro geologické ukládání radioaktivního odpadu v projektu SUSEN a podává přehled o současném stavu a budoucích výzkumných aktivitách této laboratoře. (cs)
Title
  • Study of corrosion processes for deep geological repository in the Czech Republic (en)
  • Studium korozních procesů pro hlubinné úložiště v ČR
  • Studium korozních procesů pro hlubinné úložiště v ČR (cs)
skos:prefLabel
  • Study of corrosion processes for deep geological repository in the Czech Republic (en)
  • Studium korozních procesů pro hlubinné úložiště v ČR
  • Studium korozních procesů pro hlubinné úložiště v ČR (cs)
skos:notation
  • RIV/26722445:_____/12:#0000737!RIV13-MSM-26722445
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED2.1.00/03.0108)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 172068
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26722445:_____/12:#0000737
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • radioactive waste management; corrosion; deep geological repository (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B3D14B8F93EB]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Jaderná energetika v pracích mladé generace - 2012 „Mikulášské setkání Mladé generace ČNS“, Sborník referátů ze semináře, 5. až 7. prosince 2012, FSI VUT Brno
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kovařík, Petr
  • Votava, Pavel
  • Černoušek, Tomáš
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • FSI VUT Brno, ČNS
https://schema.org/isbn
  • 978-80-02-02439-2
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software