About: Search systems of IPR information     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The publication deals with searches in the field of industrial property rights, ie. information on patents, utility models and industrial designs, trademarks and appellations of origin and geographical indications. The different types of industrial property information are analyzed, its importance is outlined and the basic international standards for its efficient processing and making accessible are introduced. In the framework of the patent literature analysis of patent documents and gazettes issued by selected national or regional authorities for industrial property protection are described. For effective industrial property rights searches knowledge of relevant classification systems is necessary, therefore basic patent classifications and classifications used for trademarks and industrial designs are described. In the publication several types of industrial property rights searches, possibilities and purposes of performing thereof and their importance are analyzed. The work also includes the retrieval methodology which is tailored to this specific type of information. A substantial part of the book deals with the significant searchable industrial property rights databases freely accessible via internet and made by the Czech Industrial Property Office, the European Patent Office, the Office for Harmonization in the Internal Market, the World Intellectual Property Organization and the US Patent and Trademark Office. (en)
  • Publikace se zabývá problematikou vyhledávání informací z oblasti průmyslových práv, tj. informací o patentech, užitných a průmyslových vzorech, ochranných známkách a označeních původu a zeměpisných označení. Jsou rozebrány jednotlivé druhy průmyslověprávních informací, nastíněn jejich význam a uvedeny základní mezinárodní standardy pro jejich efektivní zpracovávání a zpřístupňování. V rámci rozboru patentové literatury jsou popsány patentové dokumenty a věstníky vydávané vybranými významnými národními či regionálními úřady na ochranu průmyslového vlastnictví. Pro účelné provádění průmyslověprávních rešerší je nezbytná znalost příslušných selekčních jazyků, proto jsou v publikaci popsány základní patentové třídicí systémy a třídění používaná pro ochranné známky a průmyslové vzory. V publikaci jsou popsány jednotlivé typy průmyslověprávních rešerší, způsoby a účel jejich provádění a jejich význam. Součástí práce je také metodika provádění rešerší, která je přizpůsobena tomuto specifickému typu informací. Podstatná část publikace se zabývá významnými databázemi informací o průmyslových právech, které volně prostřednictvím internetu zpřístupňuje český Úřad průmyslového vlastnictví, Evropský patentový úřad, Úřad pro harmonizaci na vnitřním trhu, Světová organizace duševního vlastnictví a Patentový a známkový úřad USA.
  • Publikace se zabývá problematikou vyhledávání informací z oblasti průmyslových práv, tj. informací o patentech, užitných a průmyslových vzorech, ochranných známkách a označeních původu a zeměpisných označení. Jsou rozebrány jednotlivé druhy průmyslověprávních informací, nastíněn jejich význam a uvedeny základní mezinárodní standardy pro jejich efektivní zpracovávání a zpřístupňování. V rámci rozboru patentové literatury jsou popsány patentové dokumenty a věstníky vydávané vybranými významnými národními či regionálními úřady na ochranu průmyslového vlastnictví. Pro účelné provádění průmyslověprávních rešerší je nezbytná znalost příslušných selekčních jazyků, proto jsou v publikaci popsány základní patentové třídicí systémy a třídění používaná pro ochranné známky a průmyslové vzory. V publikaci jsou popsány jednotlivé typy průmyslověprávních rešerší, způsoby a účel jejich provádění a jejich význam. Součástí práce je také metodika provádění rešerší, která je přizpůsobena tomuto specifickému typu informací. Podstatná část publikace se zabývá významnými databázemi informací o průmyslových právech, které volně prostřednictvím internetu zpřístupňuje český Úřad průmyslového vlastnictví, Evropský patentový úřad, Úřad pro harmonizaci na vnitřním trhu, Světová organizace duševního vlastnictví a Patentový a známkový úřad USA. (cs)
Title
  • Search systems of IPR information (en)
  • Rešeršní systémy průmyslověprávních informací
  • Rešeršní systémy průmyslověprávních informací (cs)
skos:prefLabel
  • Search systems of IPR information (en)
  • Rešeršní systémy průmyslověprávních informací
  • Rešeršní systémy průmyslověprávních informací (cs)
skos:notation
  • RIV/26482789:_____/14:#0000467!RIV15-MSM-26482789
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 42407
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26482789:_____/14:#0000467
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Industrial property rights information, patents, utility models, industrial designs, trademarks, designation of origin, geographical indications, searches, search systems, information retrieval (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BE4BBA2703D5]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Rešeršní systémy průmyslověprávních informací
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čada, Karel
  • Paclík, Miroslav
  • Churáčková, Hana
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • MUP Press
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87956-07-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software