About: The Offences Act and infringement proceedings; Comment     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This comment is directed to the law on misdemeanors, mainly to changes in legislation that have occurred since 2010. While some of the provisions of this act does not in its application almost no problems, other provisions provide relatively strong uncertainties. In order to provide a comprehensive interpretation issues offenses, it is necessary in addition to some additional special Offences Act in particular also take into account the general administrative procedure. Already the first edition of the comments explains a number of contentious provisions and institutes of the Offences Act and related provisions of the Administrative Procedure relating to the conduct offense proceedings, however, continue to be necessary to respond to new issues that in practice, in connection with the management of the misdeed occurred with due regard for not only knowledge of the activities of infractions bodies, but also the practice of administrative and constitutional justice. This publication is intended only official parties, which lead misdemeanors proceedings or secondary school students with a legal focus, but also to those with which the infringement proceedings are conducted and which directly affect. We believe that this comment may be beneficial to professionals and the general public and will help everyone who the Offences Act applies. (en)
  • Tento komentář je zaměřen na zákon o přestupcích, a to především na změny v právní úpravě, které nastaly od roku 2010. Zatímco některá ustanovení tohoto zákona nevyvolávají při své aplikaci téměř žádné problémy, jiná ustanovení přinášejí poměrně silné nejasnosti. Aby bylo možné podat ucelený výklad problematiky přestupků, je nutné vedle zvláštních zákonů doplňujících některé skutkové podstaty přestupků zohledňovat především také obecnou úpravu správního řízení. Již první vydání tohoto komentáře vysvětlilo řadu sporných ustanovení a institutů zákona o přestupcích a souvisejících ustanovení správního řádu týkající se vedení přestupkového řízení, nicméně i nadále bylo nutné reagovat na nové problémy, které se v praxi v souvislosti s přestupkovým řízení vyskytly, a zohlednit při tom nejen poznatky z činnosti přestupkových orgánů, ale rovněž z rozhodovací praxe správního i ústavního soudnictví. Publikace je určena nejen úředním osobám, které vedou řízení o přestupcích, či studentům škol s právním zaměřením, ale také všem, se kterými jsou přestupková řízení vedena a kterých se přímo dotýkají. Jsme přesvědčeni, že tento komentář může být přínosem pro odbornou i laickou veřejnost a napomůže všem, kdo zákon o přestupcích aplikují i těm, vůči nimž je aplikován.
  • Tento komentář je zaměřen na zákon o přestupcích, a to především na změny v právní úpravě, které nastaly od roku 2010. Zatímco některá ustanovení tohoto zákona nevyvolávají při své aplikaci téměř žádné problémy, jiná ustanovení přinášejí poměrně silné nejasnosti. Aby bylo možné podat ucelený výklad problematiky přestupků, je nutné vedle zvláštních zákonů doplňujících některé skutkové podstaty přestupků zohledňovat především také obecnou úpravu správního řízení. Již první vydání tohoto komentáře vysvětlilo řadu sporných ustanovení a institutů zákona o přestupcích a souvisejících ustanovení správního řádu týkající se vedení přestupkového řízení, nicméně i nadále bylo nutné reagovat na nové problémy, které se v praxi v souvislosti s přestupkovým řízení vyskytly, a zohlednit při tom nejen poznatky z činnosti přestupkových orgánů, ale rovněž z rozhodovací praxe správního i ústavního soudnictví. Publikace je určena nejen úředním osobám, které vedou řízení o přestupcích, či studentům škol s právním zaměřením, ale také všem, se kterými jsou přestupková řízení vedena a kterých se přímo dotýkají. Jsme přesvědčeni, že tento komentář může být přínosem pro odbornou i laickou veřejnost a napomůže všem, kdo zákon o přestupcích aplikují i těm, vůči nimž je aplikován. (cs)
Title
  • The Offences Act and infringement proceedings; Comment (en)
  • Zákon o přestupcích a přestupkové řízení: komentář 2. vydání
  • Zákon o přestupcích a přestupkové řízení: komentář 2. vydání (cs)
skos:prefLabel
  • The Offences Act and infringement proceedings; Comment (en)
  • Zákon o přestupcích a přestupkové řízení: komentář 2. vydání
  • Zákon o přestupcích a přestupkové řízení: komentář 2. vydání (cs)
skos:notation
  • RIV/26482789:_____/13:#0000398!RIV14-MSM-26482789
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 117944
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26482789:_____/13:#0000398
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • a contrario, address, advocate, alcohol, alcoholism, amnesty, analogy, autoremedy, a close person, fines, customs offense customs administration, customs, passport, travel expenses, cash equivalents, stranger, church, affidavit, an honorary title, reference number, number, personal identification number, remote access, data box, declaratory, delegate, household, accident, means of transport, traffic violation, delivery, mental disorder, electronic signature, conduct a collegial body, extreme emergency, medical examination, the Ministry, adolescents, confidentiality, access to the file, cost, inaction, insanity, worthlessness, self-defense, municipal police, appeal, damaged, forfeiture, summonses, decomposition, common management, complaint, officer, official board, public policy, representation, assurance environment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AD3878436A84]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zákon o přestupcích a přestupkové řízení: komentář 2. vydání
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jemelka, Luboš
  • Vetešník, Pavel
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Nakladatelství C.H. Beck
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7400-501-5
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software