About: Inherent Governmental Functions and Areas of Further Security Privatization in the Czech Republic     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This study analyzes the limits and further areas of possible privatization of security in the Czech Republic in the context of a growing number of private security companies (PSCs). With reference to the recent foreign studies of security privatization and interviews conducted with the owners and/or managers of PSCs operating in the Czech Republic, this study shows that the process of security privatization is not taking place somewhere outside the structures of the Czech state because the very (in)activity of its components in providing security, along with the understandable efforts of PSCs to maximize their profits by offering new services, or extending the range of the existing ones, represents one of its key determinants. By outlining possible further areas as well as limits of security privatization in the Czech Republic, this study has the ambition to be the basis for not only an academic, but also a political debate about the ways of ensuring the safety of the citizens of the Czech Republic in the foreseeable future. (en)
  • Tato studie analyzuje limity i další možné oblasti privatizace bezpečnosti v České republice (ČR) v souvislosti se stále rostoucím počtem zde působících soukromých bezpečnostních služeb (SBS). S odkazem na nejnovější zahraniční studie privatizace bezpečnosti a na základě rozhovorů s majiteli a/nebo manažery v ČR působících SBS tato studie ukazuje, že proces privatizace bezpečnosti se neodehrává mimo struktury českého státu, neboť samotná (ne)činnost jeho složek v oblasti zajišťování bezpečnosti je spolu s pochopitelnou snahou SBS o maximalizaci svého zisku skrze nabídku nových, či rozšíření nabídky stávajících služeb, jedním z jeho klíčových determinantů. Nastíněním možných oblastí pokračování i mezních limitů procesu privatizace bezpečnosti v ČR má proto tato studie ambici být podkladem nejen pro akademickou, ale i politickou diskuzi o způsobech zajišťování bezpečnosti občanů ČR v dohledné budoucnosti.
  • Tato studie analyzuje limity i další možné oblasti privatizace bezpečnosti v České republice (ČR) v souvislosti se stále rostoucím počtem zde působících soukromých bezpečnostních služeb (SBS). S odkazem na nejnovější zahraniční studie privatizace bezpečnosti a na základě rozhovorů s majiteli a/nebo manažery v ČR působících SBS tato studie ukazuje, že proces privatizace bezpečnosti se neodehrává mimo struktury českého státu, neboť samotná (ne)činnost jeho složek v oblasti zajišťování bezpečnosti je spolu s pochopitelnou snahou SBS o maximalizaci svého zisku skrze nabídku nových, či rozšíření nabídky stávajících služeb, jedním z jeho klíčových determinantů. Nastíněním možných oblastí pokračování i mezních limitů procesu privatizace bezpečnosti v ČR má proto tato studie ambici být podkladem nejen pro akademickou, ale i politickou diskuzi o způsobech zajišťování bezpečnosti občanů ČR v dohledné budoucnosti. (cs)
Title
  • Inherent Governmental Functions and Areas of Further Security Privatization in the Czech Republic (en)
  • Inherentní funkce státu a oblasti další možné privatizace bezpečnosti v České republice
  • Inherentní funkce státu a oblasti další možné privatizace bezpečnosti v České republice (cs)
skos:prefLabel
  • Inherent Governmental Functions and Areas of Further Security Privatization in the Czech Republic (en)
  • Inherentní funkce státu a oblasti další možné privatizace bezpečnosti v České republice
  • Inherentní funkce státu a oblasti další možné privatizace bezpečnosti v České republice (cs)
skos:notation
  • RIV/26482789:_____/13:#0000295!RIV14-GA0-26482789
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GAP408/11/0395)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 80196
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26482789:_____/13:#0000295
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Private security company, privatization, security provision, security perception, Czech Republic, limits, inherent governmental functions. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0A87FDE45662]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Obrana a strategie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 13
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bureš, Oldřich
issn
  • 1802-7199
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software