About: EU Counterterrorism Policy at 11.9.2011: Still a Paper Tiger?     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Teroristické útoky na Spojené státy 11. září 2001 přiměly Evropskou unii k výraznému posílení svých do té doby velmi omezených schopností v oblasti boje proti terorismu. Rada ministrů přijala komplexní akční plán a dosáhla politické dohody v několika důležitých protiteroristických iniciativách, včetně zavedení celoevropského zatykače; posílení pravomocí Europolu a Eurojustu; přijetí společné EU definice terorismu a opatření pro zmrazení teroristických financí. Interní analýzy Evropské komise zpracované po teroristických útocích v Madridu 11. března 2004, stejně jako několik analýz externích, však poukázaly na fakt, že protiteroristická politika EU trpí značným implementačním deficitem, který je do značné míry zapříčiněn nedostatkem pro-integračního uvažování v rámci bývalého třetího pilíře EU (Justice and Home Affairs). V některých oblastech boje proti terorismu (financování, radikalizace) rovněž EU nepředstavuje nejvhodnější úroveň z hlediska efektivnosti přijímaných opatření. Zároveň je ale nutno poukázat i na přidanou hodnotu EU a to zejména v oblasti sbližování a sjednocování právních opatření v oblasti boje proti terorismu.
  • Teroristické útoky na Spojené státy 11. září 2001 přiměly Evropskou unii k výraznému posílení svých do té doby velmi omezených schopností v oblasti boje proti terorismu. Rada ministrů přijala komplexní akční plán a dosáhla politické dohody v několika důležitých protiteroristických iniciativách, včetně zavedení celoevropského zatykače; posílení pravomocí Europolu a Eurojustu; přijetí společné EU definice terorismu a opatření pro zmrazení teroristických financí. Interní analýzy Evropské komise zpracované po teroristických útocích v Madridu 11. března 2004, stejně jako několik analýz externích, však poukázaly na fakt, že protiteroristická politika EU trpí značným implementačním deficitem, který je do značné míry zapříčiněn nedostatkem pro-integračního uvažování v rámci bývalého třetího pilíře EU (Justice and Home Affairs). V některých oblastech boje proti terorismu (financování, radikalizace) rovněž EU nepředstavuje nejvhodnější úroveň z hlediska efektivnosti přijímaných opatření. Zároveň je ale nutno poukázat i na přidanou hodnotu EU a to zejména v oblasti sbližování a sjednocování právních opatření v oblasti boje proti terorismu. (cs)
  • This paper offers an analysis of the European Union’s (EU) efforts in the fight against terrorist finances (CTF). Based on official EU documents, internal reports, and secondary sources, I argue that the EU’s efforts are just one of several parallel CTF processes. In particular, the EU has attempted to implement the relevant United Nations counterterrorism resolutions as well as the special recommendations of Financial Action Task Force. In addition, the EU has developed some of its own measures that span across all of its three pillars. There is, however, a cause for concern that these measures have not been properly implemented, while others have been criticized on legal, transparency, legitimacy, and efficiency grounds. Moreover, in the near future, the efforts to fight terrorist finances may be crowded out by new security threats. (en)
Title
  • EU Counterterrorism Policy at 11.9.2011: Still a Paper Tiger? (en)
  • Protiteroristická politika EU k 11.9.2011: Stále papírový tygr?
  • Protiteroristická politika EU k 11.9.2011: Stále papírový tygr? (cs)
skos:prefLabel
  • EU Counterterrorism Policy at 11.9.2011: Still a Paper Tiger? (en)
  • Protiteroristická politika EU k 11.9.2011: Stále papírový tygr?
  • Protiteroristická politika EU k 11.9.2011: Stále papírový tygr? (cs)
skos:notation
  • RIV/26482789:_____/11:#0000112!RIV12-GA0-26482789
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GP407/08/P016)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 224853
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26482789:_____/11:#0000112
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • European Union; terrorism; counterterrorism; security; justice (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C7B86FC2C4ED]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • 1
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • 11. září - Deset let poté
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bureš, Oldřich
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Centrum pro ekonomiku a politiku
https://schema.org/isbn
  • 9788087460061
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software