About: Kriminalizace jako fenomén dnešní společnosti     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Všeobecná tendence ke kriminalizaci je příznačným jevem soudobé společnosti. Nástroje trestní represe, zamýšlené a formulované v demokratickém právním státu jako ultima ratio, začaly být plošně používány ke zcela jiným cílům. Dochází k nahrazování běžných civilních, obchodních, pracovních a dalších právních prostředků instrumenty, jimiž zamýšlených cílů dosáhnout z podstaty věci nelze (trestními instituty není možno úspěšně organizovat např. podnikatelskou činnost, občanský život, veřejnou správu atd.) nebo jsou pro dosažení zamýšlených cílů v moderní demokratické společnosti nepřípustné (snaha o přesouvání důkazní povinnosti a důkazního břemene na orgány činné v trestním řízení, odklon od principu rovného postavení ve smluvních vztazích apod.). Zneužívání či nadužívání trestních institutů a kriminalizujících nástrojů se stalo běžnou praxí tuzemské politiky, proniká do světa médií, stává se každodenní součástí veřejného života. Cílem konference je poukázat na tyto jevy a naznačit cesty k jejich eliminaci.
  • Všeobecná tendence ke kriminalizaci je příznačným jevem soudobé společnosti. Nástroje trestní represe, zamýšlené a formulované v demokratickém právním státu jako ultima ratio, začaly být plošně používány ke zcela jiným cílům. Dochází k nahrazování běžných civilních, obchodních, pracovních a dalších právních prostředků instrumenty, jimiž zamýšlených cílů dosáhnout z podstaty věci nelze (trestními instituty není možno úspěšně organizovat např. podnikatelskou činnost, občanský život, veřejnou správu atd.) nebo jsou pro dosažení zamýšlených cílů v moderní demokratické společnosti nepřípustné (snaha o přesouvání důkazní povinnosti a důkazního břemene na orgány činné v trestním řízení, odklon od principu rovného postavení ve smluvních vztazích apod.). Zneužívání či nadužívání trestních institutů a kriminalizujících nástrojů se stalo běžnou praxí tuzemské politiky, proniká do světa médií, stává se každodenní součástí veřejného života. Cílem konference je poukázat na tyto jevy a naznačit cesty k jejich eliminaci. (cs)
  • he general trend towards criminalization is the characteristic feature of contemporary society. Tools of criminal repression, proposed and formulated in a democratic legal State as a last resort, began to be widely used for a completely different objectives. Occurs for the replacement of normal civil, commercial, labor, and other legal means are by which the desired objectives achieved inherently cannot be (by criminal penalties the institutes is not possible to successfully organize, such as business, civil life, public administration, etc.) or to achieve the desired objectives in a modern democratic society is inadmissible (the effort to move the burden of responsibilities and the burden of proof on the bodies active in criminal proceedings, a departure from the principle of gender equality in the contractual relations, etc.). Abuse or excessive use of the criminal of the institutes and kriminalizujících instruments became standard practice of domestic politics, entering the world of the media, it becomes an everyday part of public life. The aim of the Conference is drawn to these phenomena and to indicate the path to their elimination. (en)
Title
  • Kriminalizace jako fenomén dnešní společnosti
  • Criminalization as a phenomenon of society today. (en)
  • Kriminalizace jako fenomén dnešní společnosti (cs)
skos:prefLabel
  • Kriminalizace jako fenomén dnešní společnosti
  • Criminalization as a phenomenon of society today. (en)
  • Kriminalizace jako fenomén dnešní společnosti (cs)
skos:notation
  • RIV/26479800:_____/11:#0000038!RIV12-MSM-26479800
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 208405
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26479800:_____/11:#0000038
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • criminalization, criminal law, the legislator, legislative process (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [289582A2F90D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Neštická, Hana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software