About: Numerical Simulation of Preliminary Heat Treatment of the Forging for the Main Shaft     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Charakteristickým znakem zmiňovaného typu hřídelí je kuželový tvar těla výkovků po kování. Při výrobě těchto hřídelí někdy dochází k výskytu indikací („trhlin“), které se objevují v kuželové části výkovku, na straně kužele s větším průměrem. Předpokládá se, že tyto indikace vznikají během primárního tepelného zpracování. Tepelné zpracování velkých výkovků je však poměrně komplikovanou záležitostí, kde je potřeba řešit mnoho problémů týkajících se termofyzikálních a fyzikálně-metalurgických procesů, které jsou obtížně popsatelné (např. změny mikrostruktury, přestupy tepla, vznik vnitřních pnutí, apod). K popisu a analýze procesů souvisejících s tepelným zpracováním se proto poměrně často využívají numerické simulace. Výhodou těchto simulací je možnost zkoumání a navrhování různých postupů tepelného zpracování bez rizika vzniku vadných výrobků při použití špatného režimu tepelného zpracování. V simulaci byl řešen výkovek kuželového tvaru z oceli 34CrNiMo6 o hmotnosti cca 80 t. Cílem numerického modelování bylo prověřit dva režimy primárního tepelného zpracování, které se používá pro tento typ hřídele a provést jejich analýzu z pohledu možností vzniku vnitřních pnutí.
  • Charakteristickým znakem zmiňovaného typu hřídelí je kuželový tvar těla výkovků po kování. Při výrobě těchto hřídelí někdy dochází k výskytu indikací („trhlin“), které se objevují v kuželové části výkovku, na straně kužele s větším průměrem. Předpokládá se, že tyto indikace vznikají během primárního tepelného zpracování. Tepelné zpracování velkých výkovků je však poměrně komplikovanou záležitostí, kde je potřeba řešit mnoho problémů týkajících se termofyzikálních a fyzikálně-metalurgických procesů, které jsou obtížně popsatelné (např. změny mikrostruktury, přestupy tepla, vznik vnitřních pnutí, apod). K popisu a analýze procesů souvisejících s tepelným zpracováním se proto poměrně často využívají numerické simulace. Výhodou těchto simulací je možnost zkoumání a navrhování různých postupů tepelného zpracování bez rizika vzniku vadných výrobků při použití špatného režimu tepelného zpracování. V simulaci byl řešen výkovek kuželového tvaru z oceli 34CrNiMo6 o hmotnosti cca 80 t. Cílem numerického modelování bylo prověřit dva režimy primárního tepelného zpracování, které se používá pro tento typ hřídele a provést jejich analýzu z pohledu možností vzniku vnitřních pnutí. (cs)
  • Numerical simulations are often used to describe and analyze the processes associated with heat treatment. The advantage of these simulations is the possibility of testing and designing various methods of heat treatment without the risk of wastes when using a wrong treatment mode. The simulation dealt with a forging of conical shape made of the steel 34CrNiMo6, weighing approximately 80 tons. The goal of the numerical simulation was to verify two modes of primary heat treatment, which were used for this type of shaft, and to analyze them in terms of initiation of internal stresses. (en)
Title
  • Numerical Simulation of Preliminary Heat Treatment of the Forging for the Main Shaft (en)
  • Numerická simulace primárního tepelného zpracování výkovku hlavní hřídele
  • Numerická simulace primárního tepelného zpracování výkovku hlavní hřídele (cs)
skos:prefLabel
  • Numerical Simulation of Preliminary Heat Treatment of the Forging for the Main Shaft (en)
  • Numerická simulace primárního tepelného zpracování výkovku hlavní hřídele
  • Numerická simulace primárního tepelného zpracování výkovku hlavní hřídele (cs)
skos:notation
  • RIV/26316919:_____/13:#0000474!RIV14-MPO-26316919
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI2/132)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 92665
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26316919:_____/13:#0000474
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • main shaft, preliminary heat treatment of the forging, numerical simulation, software DEFORM (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D7B4FE206084]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Hutnické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 66
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Fedorko, Mikuláš
  • Maleček, Ladislav
issn
  • 0018-8069
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software